Home » Cultură » O şuviţă din părul lui George Washington, scoasă la licitaţie. Care este preţul

O şuviţă din părul lui George Washington, scoasă la licitaţie. Care este preţul

O şuviţă din părul lui George Washington, scoasă la licitaţie. Care este preţul
Publicat: 03.09.2019
O şuviţă din părul generalului şi omului de stat George Washington, primul preşedinte al SUA, va fi scoasă la licitaţie pe 21 septembrie, fiind estimată la 50.000 - 60.000 de dolari, potrivit tmz.com.

Şuviţa din părul lui George Washington va fi scoasă la vânzare de casa de licitaţii online RR Auction din Boston, statul american Massachusetts, potrivit Mediafax.

Surse au declarat pentru platforma de ştiri mondene tmz.com că şuviţa de păr alb, cu o lungime de aproximativ patru centimetri, a fost tăiată de una dintre rudele lui George Washington, în jurul anului 1790.

A fost autentificată în 1889, printr-o „scrisoare de provenienţă” scrisă de mână, şi a avut, pe parcursul timpului, mai mulţi proprietari, printre care s-a aflat şi cel care a introdus caramelele în America, Charles Frederick Gunther.

În scrisoare este menţionat că „această şuviţă de păr a fost tăiată de pe capul lui George Washington în jurul anului 1790, de o rudă de-a sa. I-a fost prezentată căpitanului Samuel Butman din Essex, Massachusetts, de aceeaşi rudă; respectivul membru al familiei a călătorit alături de căpitanul Butman din Alexandria către Newburyport”.

Văduva căpitanului Butman i-a înmânat şuviţa de păr lui George M. Elliott, care i-a oferit-o, ulterior, lui Charles Frederick Gunther.

George Washington (1732 – 1799) nu a purtat peruci, asemenea celor mai mulţi contemporani de-ai săi, culoarea naturală a părului său fiind maro-roşcat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase