Home » Lumea digitală » Aplicaţia de asistenţă a BBC care va concura Alexa sau Siri. Ce o face specială

Aplicaţia de asistenţă a BBC care va concura Alexa sau Siri. Ce o face specială

Aplicaţia de asistenţă a BBC care va concura Alexa sau Siri. Ce o face specială
Publicat: 02.09.2019
Reţeaua BBC pregăteşte o aplicaţie de asistenţă vocală care ar concura Alexa, Google Assistent sau Siri înţelegând accentul britanic, arată platforma Digital Trends.

Aplicaţia ar urma să se numească Beeb, urmând să fie lansată în 2020, potrivit Mediafax.

BBC a decis să îşi dezvolte propria aplicaţie de asistenţă vocală pregătind o alternativă la serviciile oferite de Alexa de la Amazon şi Google Assistant. Primul pas este procesarea înregistrărilor făcute de echipe ale postului în toate colţurile Marii Britanii pentru a se asigura că aplicaţia va putea procesa accentele regionale.

Cei de la BBC au anunţat săptămâna aceasta că aplicaţia care va folosi cuvântul ”Beep” ca semnal de pornire va fi lansată anul viitor pentru a oferi publicului oportunitatea de a accesa programele şi serviciile reţelei prin comandă vocală de pe dispozitivele inteligente.

Reţeaua a anunţat că nu intenţionează deocamdată să lanseze şi un aparat special, planul fiind să includă în site-ul BBC noua opţiune şi să ofere utilizatorilor o aplicaţie disponibilă pentru încărcarea pe diferite dispozitive.

BBC (British Broadcasting Corporation) este canalul public de emisie audio-vizuală din Marea Britanie. Este cel mai vechi post naţional din lume fiind înfiinţat pe 18 octombrie 1922. Postul de televiziune funcţionează din 1927 şi produce propriile programe în studiouri proprii din 1932.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase