Home » Cultură » Marii câştigători ai premiilor Emmy 2019, ”Oscarurile” televiziunilor

Marii câştigători ai premiilor Emmy 2019, ”Oscarurile” televiziunilor

Marii câştigători ai premiilor Emmy 2019, ”Oscarurile” televiziunilor
Publicat: 23.09.2019
Premiile Emmy 2019 au fost dominate de producţiile HBO, rivalii de la Netflix şi Amazon completând podiumul odată cu decernarea distincţiilor acordate producţiilor Primetime, duminică noapte, la Microsoft Theater din Los Angeles, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX. Evenimentul de anul acesta a fost transmis de FOX.

Producţiile reţelei HBO şi-au adjudecat duminică nu mai puţin de nouă trofee. În acest fel, postul a totalizat nu mai puţin de 34 de premii Emmy pentru 2019, luînd în considerare şi trofeele acordate la ceremoniile organizate anterior în timpul anului (Daytime şi Creative Arts). Amazon a tras linie duminică după 7 trofee, totalizând astfel 15 trofee, iar Netflix, cu numai patru premii câştigate duminică, rezistă în cursa în care anul trecut a fost la egalitate cu HBO, reuşind să totalizeze nu mai puţin de 27 de trofee Emmy în acest an, arată L.A. Times.

În ceea ce priveşte serialele, competiţia a fost dominată de ultimul sezon din ”Game of Thrones/ Urzeala Tronurilor”, care şi-a adjudecat în total 12 trofee, urmat de docudrama ”Chernobyl/ Cernobîl”, cu zece premii, şi comedia ”The Marvelous Mrs. Maisel”, cu 8 distincţii, notează, Hollywood Reporter.

Serialul ”Game of Thrones/Urzeala Tronurilor” a primit duminică la Los Angeles premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun serial dramă, acesta fiind cel de-al patrulea premiu din această categorie câştigat de serialul american.

Celelalte producţii nominalizate pentru acest premiu au fost „Better Call Saul”, „Bodyguard”, „Killing Eve”, „Ozark”, „Pose”, „Succession” şi „This is Us”.

”Fleabag” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, devansând seriale precum „Barry”, „The Good Place”, „The Marvelous Mrs. Maisel”, „Russian Doll”, „Schitt’s Creek” şi „Veep”.

Cea mai bună miniserie: ”Cernobîl” 

”Cernobîl” a câştigat premiul pentru cea mai bună miniserie, în timp ce premiul pentru cel mai bun film de televiziune i-a revenit producţiei ”Black Mirror: Bandersnatch”.

Cel mai bun talk show a fost desemnat pentru a patra oară la rând ”Last Week Tonight with John Oliver”, iar ”Saturday Night Live” a primit premiul pentru cel mai bun serial de scheciuri.

Marele câştigător a Galei Premiilor Primetime Emmy 2019 a fost serialul ”Fleabag”, cu patru premii din şase nominalizări.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie i-a revenit lui Phoebe Waller-Bridge, pentru Fleabag. De asemenea, Waller-Bridge a câştigat şi premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial de comedie, pentru aceeaşi producţie. Regizorul ”Fleabag”, Harry Bradbeer, a câştigat şi premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial de comedie.

Actorul american Billy Porter a primit duminică premiul Emmy pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramă, pentru rolul său din serialul Pose. Ceilalţi actori nominalizaţi pentru acest premiu au fost Jason Bateman (”Ozark”), Sterling K. Brown (”This is Us”), Kit Harington (”Game of Thrones”), Bob Odenkirk (”Better Call Saul”) şi Milo Ventimiglia (”This is Us”).

Premiul pentru cel mai bun rol feminin într-un serial dramă a fost câştigat de actriţa britanică Jodie Comer pentru rolul său din Killing Eve. Ea a concurat pentru această distincţie cu Emilia Clarke (”Game of Thrones”), Viola Davis (”How to Get Away with Murder”), Laura Linney (”Ozark”), Mandy Moore (”This is Us”), Sandra Oh (”Killing Eve”) şi Robin Wright (”House of Cards”).

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie a fost adjudecat de Bill Hader, pentru rolul său din ”Barry”, în timp ce premiul pentru cea mai bună actriţă principală într-un serial de comedie a fost câştigat de Phoebe Waller-Bridge pentru ”Fleabag”.

Jharrel Jerome a câştigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin într-o miniserie, pentru ”When They See Us”, în timp ce premiul pentru cel mai bun rol feminin într-o miniserie a fost câştigat de Michelle Williams, pentru rolul său din ”Fosse/Verdon”.

Sezonul 11 din ”RuPaul’s Drag Race”, produs de VH1, a câştigat pentru al doilea an la rând premiul pentru cel mai bun program reality.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin în miniserie sau film TV i-a revenit Patriciei Arquette pentru ”The Act”.

Cel mai bun regizor al unei miniserii TV a fost numit Johan Renck pentru ”Cernobîl”.

Cel mai bun rol secundar masculin într-un serial de comedie i-a revenit lui Tony Shalhoub pentru producţia ”The Marvelous Mrs. Maisel” în timp ce premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial de comedie i-a revenit lui Alex Borstein, pentru rolul din acelaşi serial.

Ben Whishaw a câştigat premiul pentru cel mai bun rol masculin într-o miniserie, pentru rolul său din ”A Very English Scandal”.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unei miniserii i-a revenit lui Craig Mazin pentru ”Cernobîl”.

Pentru al doilea an consecutiv, Peter Dinklage a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin într-un serial dramatic, pentru rolul său din ”Game of Thrones”. El a stabilit astfel un record fiind primul actor care cucereşte de patru ori, în total (cu victorii şi în 2011 şi 2015), acest premiu.

Julia Garner a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramatic pentru rolul său din ”Ozark”.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial dramatic i-a revenit lui Jason Bateman pentru Ozark.

Jesse Armstrong a primit premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramatic, pentru Succession.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelenţa programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincţiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de „premiile Emmy”, până la apariţia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul „primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase