Home » Cultură » Învaţă cum să perfecţionezi un scenariu de film cu profesorul Roger Hyams, la workshopul organizat de Cristina Jacob

Învaţă cum să perfecţionezi un scenariu de film cu profesorul Roger Hyams, la workshopul organizat de Cristina Jacob

Publicat: 08.10.2019
După regizarea filmului „Oh, Ramona”, care a adus 260.531 spectatori la cinema, Cristina Jacob îşi îndreaptă atenţia către formarea şi descoperirea altor talente cu care va colabora la viitoarele ei proiecte cinematografice.

Dacă în iunie anul acesta a organizat un workshop de actorie, acum, regizorul Cristina Jacob a pus la cale un workshop de scenaristică, curs organizat prin Asociaţia Scenariştilor Români (ASCER).

Despre noul workshop organizat în limba engleză, Cristina Jacob spune: „Este un curs pentru profesionişti. Pentru cei care au deja cel puţin un scenariu scris.  Vreau să cunosc scenarişti buni despre care n-am auzit sau cu care n-am apucat încă să lucrez. Sunt interesată de poveştile lor în eventualitatea unor noi producţii”.

Astfel, în weekendul din 8-10 noiembrie, la Hotel Susai din Predeal, are loc Script Writers Seminar, sub îndrumarea profesorului Roger Hyams de la London Film School.

Roger Hyams are o experienţă de peste 25 de ani în scrierea scenariilor, cu un portofoliu complex, ce cuprinde materiale de succes pentru BBC, Amber Films, cursuri predate la London Film School şi multe altele.

Subiectele discutate în timpul workshop-ului sunt:

  • Poveste – cum să creezi o poveste puternică şi cum să creezi un scenariu care să atragă atenţia – idei, teme şi concept;

  • Personaje – cum să creezi personaje, cum să le conturezi personalitatea, atât pentru eroi, cât şi pentru antagonişti;

  • Dialog – ce funcţionează în filme şi ce nu.

Înscrierile se fac la adresa î[email protected] până pe 28 octombrie printr-un synopsis sau un treatment la scenariul pe care îl aveţi deja scris, în format PDF, atât în limba română, cât şi în engleză, maximum 4 pagini.

Preţ: 500 Lei, iar organizatorii oferă gratuit cazarea, urmând ca participanţii să îşi achite transportul şi mâncarea la locaţie.

Locuri disponibile: 10

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase