Home » Cultura » Descoperă Acum: Motivul pentru care Japonia importă Ebola. Vremea de Australia, influenţată de Antarctica. Procedura revoluţionară care repară 89% dintre mutaţiile genetice periculoase

Descoperă Acum: Motivul pentru care Japonia importă Ebola. Vremea de Australia, influenţată de Antarctica. Procedura revoluţionară care repară 89% dintre mutaţiile genetice periculoase

Autor: Mihaela STOICA 10.26.2019
Guvernul de la Tokyo a luat o decizie aparent surprinzătoare: a importat tulpinele unor patogeni extrem de periculoşi, printre care Ebola.
Temperaturile neobişnuit de mari din Antarctica vor influenţa primăvara dintr-o serie de regiuni ale Australiei, dar nu într-un mod benefic.
 
Gripa dă bătăi de cap oameniilor de ştiinţă şi medicilor în fiecare an din cauza modificării frecvente a formei virusurilor, iar un vaccin universal ar putea fi soluţia ideală pentru combaterea ei. Cercetătorii par să fie mai aproape de realizarea lui.
 
O echipă de cercetători de la Institutul Broad, din SUA, a creat o nouă metodă de editare genetică mult mai precisă decât celebra Crispr-Cas9.
 
Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au anunţat că perla de la Abu Dhabi, cea mai veche din lume, va fi expusă.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 21-25 octombrie 2019, pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg: