Home » Cultură » Descoperă Acum: Robotul subacvatic care ar putea explora oceanele de pe Europa şi Enceladus. Cazul bărbatului mort după ce a fost lins de câinele său. Balenele, soluţie pentru combaterea poluării

Descoperă Acum: Robotul subacvatic care ar putea explora oceanele de pe Europa şi Enceladus. Cazul bărbatului mort după ce a fost lins de câinele său. Balenele, soluţie pentru combaterea poluării

Publicat: 30.11.2019
Un robot subacvatic creat de specialiştii de la NASA ar putea ajuta la găsirea vieţii extraterestre pe o serie de planete sau pe sateliţii acestora.
Pe fondul ameninţărilor privind o viitoare criză alimentară, o serie de companii caută soluţii pentru această problemă, iar una dintre propuneri este obţinerea cărnii din aer.
 
Dragostea unui câine pentru stăpânul său poate fi fatală în unele cazuri. O astfel de situaţie a avut loc recent, un bărbat a murit după ce a fost lins de câinele său.
 
O cercetătoare avertizează că explorarea spaţială reprezintă o distragere de la problemele pe care le avem de rezolvat pe Pământ.
 
Balenele ar putea să reprezinte un „aliat” în lupta încălzirii globale şi asta datorită capacităţilor de absorbţie a dioxidului de carbon.

Acestea au fost subiectele Descoperă Acum din perioada 25 – 29 noiembrie 2019, pe care le puteţi vedea în video de mai sus, iar mai jos puteţi citi articolele pe larg:

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase