Home » Cultură » Motivul pentru care Disney renunţă la unul dintre personajele animaţiei Mulan

Motivul pentru care Disney renunţă la unul dintre personajele animaţiei Mulan

Motivul pentru care Disney renunţă la unul dintre personajele animaţiei Mulan
Sursa foto: Youtube
Publicat: 06.03.2020
Disney a anunţat că renunţă la personajul Li Shang din animaţia Mulan, deoarece s-a considerat că atitudinea sa este „nepotrivită” în era #MeToo, scrie BBC News.

Filmul Mulan spune povestea unei tinere care se deghizează în bărbat pentru a-i lua locul tatălui său în armata imperială chineză.

În pelicula de animaţie lansată în 1998, generalul Li Shang era prietenul lui Ping, cum se prezenta Mulan atunci când încerca să îi facă să creadă pe soldaţi că este bărbat.

Producătorul Jason Reed a spus că în contextul scandalurilor din ultimii ani de la Hollywood, realizatorii nu au mai fost mulţumiţi de dinamica relaţiei dintre cele două personaje.

„Cred că, mai ales în timpul mişcării #MeToo, să ai un ofiţer care este superiorul personajului şi, în acelaşi timp, persoana de care eroina este interesată din punct de vedere sexual este delicat şi nu ni s-a părut potrivit”, a explicat Reed.

„L-am despărţit pe Li Shang în două personaje, pentru remake. Unul este comandantul Thung, care devine o figură paternă şi un mentor pentru Mulan. Celălalt este Honghui care are acelaşi grad cu Mulan în unitatea militară”, a mai explicat producătorul filmului, potrivit Mediafax.

Rolul lui Mulan este interpretat de Liu Yifei în varianta live action pe care Disney se pregăteşte să o lanseze pe 27 martie.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase