Home » Cultură » 10 locuri pe care să le vizitezi neapărat dacă mergi în Turcia

10 locuri pe care să le vizitezi neapărat dacă mergi în Turcia

Publicat: 24.05.2020
Turcia este o atracţie turistică importantă care atrage anual milioane de turişti.

GALERIE FOTO

Pentru turiştii din întreaga lume, Turcia reprezintă una dintre cele mai atractive regiuni turistice, aflată la intersecţia a mai multor spaţii culturale această ţaro oferă o experienţă completă. Cei care au vizitat această ţară ne povestesc despre o diversitate culinară impresionantă şi o multitudine de situri arheologice şi religioase. Touropia a compilat o listă cu 10 dintre cele mai populare atracţii din Turcia.

1. Ankara

Situată în mijlocul ţării, în regiunea Anatolia, capitala Turiciei, Ankara se dovedeşte a fi un oraş viu şi în plină creştere. Casă a numeroase amabasade, dar şi a unor importante muzee, acest oraş este o alegere potrivită petru cei care vor să descopere cultura locală, antică dar şi modernă.

În plus, datrită poziţiei sale centrale, Anakara este locul ideal din care un turist poate să înceapă să exploreze Turcia şi zonele sale turistice.

2. Mardin

Aceast oraş din sud-estul Turciei oferă turiştilor oportunitatea de a vedea câmpiile Mesopotamiei dintr-un punct strategic. Medin este unul dintre cele mai vechi oraşse din regiune.

Merdin este cunoscut pentru diversitatea sa culturală, ghizii şi cei care au fost deja în acest oraş ne recomandă să facem turul Oraşului Vechi, construit peun deal. Tot în acest oraş se află mănăstirea Deyrü’z-Zafaran, una dintre cele mai vechi din lume şi observatorul astronomic medieval Sultan Isa Medresesi.

3. Konya

Unul dintre cele mai vechi oraşe din lume se face remarcat prin arhitectura selgiucizilor, dar şi prin dervişii rotitori, ascenţii musulmani. În secolelele XII şi XIII, oraşul a fost capitala Imperiului Selgiuc.

Una dintre atracţiile oraşului este mausoleul teologului persan Rumi, în apropierea acestuia aflânu-se Oridinul Dervişilor Rotitori, fondat de către adepţii teologului.

4. Antalya

Aflată pe coasta Mării Mediterane, Antalya este un oraş vibrant ţi în creştere care anual atrag sute de mii de vizitatori. Oraşul este recunoscut pentru plajele sale, dar şi pentru munţii din apropiere sa.

Cei care aleg să viziteze acest oraş au o multitudine de opţiuni, pornind de la statul la plajă şi ajungând la cătăratul pe munţi. De asemenea, ghizii ne recomandă şi o vizită prin oraşul vechi, unde putem vedea trecutl antic al acestui oraş.

5. Marmaris

Acest oraş este una dintre staţiunile cele mai vizitate din Turcia, aflată în sud-vestul ţării această oferă vizitatorilor o climă blândă şi o multitudine de oportunităţi de a practica sorturi acvatice.

Cei care ajung în Marmaris pot de asemenea să participe la croazirele organizate de către localinici în golfurile şi satele din apropiere.

6. Side

Acest oraş-port are o istorie foarte lungă, find ocupat chiar şi de către Alexandru cel Mare; în prezent, Side este un oraş turistic în care ruinele antice stau alături de hotelurile moderne.

Aflat pe o peninsulă mică, Side oferă vizitatorilor o privelişte uimitoare, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Pentru pasionaţii de istorie oraşul are o multitudine de ruine greco-roamne care aşteaptă să fie descoperite.

7. Bodrum

Acest oraş a fost casa uneia dintre Cele Şapte Minuni ale Lumii Antice, mai exact a Mausoleului din Halicarnas, opera arhitecţilor Pytheos şi Timotheos. Aceştia au constrit acest mormânt-templu pentru Mausol, guvernatorul provinciei Caria. De la acest momenument şi-au luat numele toate celelalte monumente funerare.

Pentru cei care istoria nu reprezintă un punct de interes, Bodrum oferă o multitudine de cafenele, baruri şi restaurnate cu vedere la mare.

8. Efes

În primul secol de dinaintea erei noastre, Efes era unul dintre cele mai mari aşezări urbane din Imperiul Roman, fiinde de asemenea casa unei alte minuni a lumii antice: Templul zeiţei Artemis.

Ruinele din Efes au fost dezgropate şi conservate de către arheologi pentru a putea fi vizitate de către turişti. Efesul este una dintre cele mai populare atracţii din Turica, ruinele sale antice incluzând Templul Împăratului Adrian şi Biblioteca Celsus, o structură care ar fi putut găszui peste 12.000 de pergamente.

9. Capadocia

Aflată în Anatolia centrală, Capadocia este recunoscută pentru peisajul său neobişnuit, modelat de către forţele naturii de-a lungul milioanelor de ani.

În peisajul muntos al acestei regiuni şi-au găsit de-a lungul timpul refugiu hitiţii care fugeau de persani sau de greci, dar şi creştinii.

10. Istanbul

Oraşul care a fost capitala Imperiului Bizantin, a Imperiului Otoman şi acum a Turciei atrage aunal milioane de turişti din întreaga lume. Considerat intersecţia dintre Europa şi Asia, Istambul impresionează prin arhitectura sa.

Turiştii care vizitează Istanbulul vizitează oraşul vechi, în special atracţii precum Hagia Sophia/Moschea Albastră sau Palatul Topkapi.

Citeşte şi:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase