Home » Cultură » De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor

De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor

Publicat: 15.04.2020
De la Bulandra se aude Bach în Săptămâna Patimilor
Un spectacol dedicat lui Bach este transmis online de Teatrul Bulandra, săptămâna aceasta. Miercuri, spectatorii pot viziona online "The Bach Files", cu muzică de Adrian Enescu, pe teme de J.S. Bach, regia fiind semnată de Alexandru Darie.

Teatrul Bulandra continuă difuzarea spectacolelor sale de succes pe pagina oficială de Facebook şi pe site-urile www.bulandra.ro.

Întâlnirea cu înălţătoarea muzică a lui J. S. Bach este cât se poate de potrivită într-o săptămână atât de specială precum este cea a Patimilor, se arată în comunicat.

Miercuri, de la ora 19.00, spectatorii Teatrului Bulandra pot viziona online producţia „The Bach Files”, cu muzică de Adrian Enescu, pe teme de J. S. Bach, regia fiind semnată de Alexandru Darie.

Despre felul cum a pornit acest proiect, regizorul Alexandru Darie povestea: „În general, porneşti de la un scenariu, noi am plecat de la muzică. Muzica şi ce face Zoli Toth Project reprezintă personajul central, e ca o privire în oglindă în care totul s-a întors. (…) Muzica trăieşte dramatic. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut înainte să aud această muzică că voi face un asemenea spectacol. Spectacolul acesta îşi are modernitatea tocmai pentru că e bazat pe muzică, şi muzica e atemporală”.

„Mamouret”, de Jean Sarment, în regia lui Dinu Cernescu, difuzat vineri, de la ora 19.00, prilejuieşte o reîntâlnire cu regretata actriţă Tamara Buciuceanu, care interpretează rolul principal. „Mamouret” este „o piesă despre dragoste, despre bucuria vieţii, indiferent de vârstă, o piesă blândă. Un spectacol simplu, normal, punând în prim-plan actorii şi povestea piesei”, spunea regizorul Dinu Cernescu.

„Se spune că timpului îi rezistă doar lucrurile de valoare şi că, de fapt, teatrul este trecător. Teatrul Bulandra a demostrat o dată în plus, în aceste vremuri grele, că istoria sa persistă iar spectacolele sale au valoare şi rămân în memoria spectatorilor prin actori şi interpretările lor de excepţie. Vă aşteptăm la Teatrul Bulandra online!”, se arată în comunicat.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase