Home » Cultură » Unde se află Valea Imaginaţiei, locul unde timpul s-a oprit în loc. Tărâmul este celebru în toată lumea pentru plimbările cu balonul

Unde se află Valea Imaginaţiei, locul unde timpul s-a oprit în loc. Tărâmul este celebru în toată lumea pentru plimbările cu balonul

Publicat: 14.06.2020

În Cappadocia, unul dintre centrele turistice cele mai semnificative ale Turciei, Valea Devrent, cunoscută și drept Valea Imaginației, atrage mii de turiști fermecați de formațiunile de piatră similare celor din basme sau din alte lumi fantastice.

GALERIE FOTO

Formațiunile stâncoase cu aspect de coșuri de fum, numite „Fairy Chimneys” (Hornurile Zânelor), au apărut în urmă cu milioane de ani atunci când lava de la erupțiile vulcanilor Erciyes și Hasan s-a măcinat din cauza ploilor și a vântului.

„Hornurile Zânelor” oferă un peisaj de basm în Anatolia centrală. Termenul geologic pentru aceste coloane de stâncă este „hoodoo”. De asemenea, formațiunile din piatră care seamănă cu animale în Valea Imaginației stârnesc imaginația vizitatorilor.

Unde se află Valea Imaginaţiei, locul unde timpul s-a oprit în loc. Tărâmul este celebru în toată lumea pentru plimbările cu balonul
Peisaj de basm în Anatolia centrală. Sursa foto: Pixabay

Mii de turiști dornici să vadă cu ochii lor aceste formațiuni stâncoase care seamănă cu foci, aligatori, câini sau cămile se adună în fiecare an în Valea Imaginației.

Unde se află Valea Imaginaţiei, locul unde timpul s-a oprit în loc

Ghidul turistic Ülkü Yılmaz spune că Valea Devrent este unul dintre cele mai populare locuri din Cappadocia. Yılmaz mai adăugă că, în comparație cu alte zone din regiune, formațiunile stâncoase din Valea Imaginației atrag turiștii cel mai mult datorită formelor bizare.

„Unii turiști întreabă cum au fost făcute formațiunile. Forma lor este în general conică. Noi le numim Hornurile Zânelor. Însă, diferite forme au apărut aici. Oamenii le aseamănă cu diverse animale sau obiecte. Există formațiuni care seamănă cu Fecioara Maria, cămile sau aligatori gata de vânătoare”, adaugă ghidul turistic.

Tărâmul este celebru în toată lumea pentru plimbările cu balonul

Totuși, Yılmaz mai spune că formațiunile se degradează tot mai mult din cauza turiștilor care se urcă pe ele pentru a face fotografii, informează Hurriyet Daily News.

Unde se află Valea Imaginaţiei, locul unde timpul s-a oprit în loc. Tărâmul este celebru în toată lumea pentru plimbările cu balonul
Formațiunile din piatră din Valea Imaginației stârnesc imaginația vizitatorilor. Sursa foto: Pixabay

Unele formațiuni stâncoase au fost înconjurate cu garduri de protecție de către oficialii de turism din ai Turciei. De asemenea, coloanele de stâncă, aflate în Parcul Național Göreme, au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

„Majoritatea oamenilor știu că aceste formațiuni sunt naturale, însă unii întreabă cine le-a făcut. Unii turiști cred că un sculptor le-ar fi făcut. Noi spunem că sunt operele naturii. Ar trebui să fie interzisă urcarea pe aceste formațiuni. Oamenii ar trebui să le privească de la depărtare și nu ar trebui să se cațere pe ele pentru a face poze”, a mai subliniat Yılmaz.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Moscheea Roz din Iran, locul magic care trebuie vizitat măcar o dată-n viaţă

Peisajul excepţional din Bisti Badlands. O lume FANTASTICĂ de formaţiuni ciudate – GALERIE FOTO

Cum au modificat migraţiile umane din Epoca Bronzului peisajul Europei

Misterioasele „cercuri de basm”, descoperite în Australia, fascinează oamenii de ştiinţă.”Am fost foarte uimit. Nu puteam să cred ceea ce văd”- FOTO+VIDEO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase