Home » Cultură » Sir Elton John va fi omagiat pe o monedă de aur de 1.000 de lire sterline

Sir Elton John va fi omagiat pe o monedă de aur de 1.000 de lire sterline

Sir Elton John va fi omagiat pe o monedă de aur de 1.000 de lire sterline
Sursa foto: Facebook Elton John
Publicat: 07.07.2020

Cântărețul rock Elton John va fi omagiat pe o monedă de aur de 1.000 de lire sterline, emisă de Royal Mint, care sărbătorește moștenirea sa muzicală, anunță BBC.

Monetăria urmează să vândă monedele pe care sunt reprezentate ochelarii și pălăria de paie emblematice pentru Elton John, pentru a marca cariera de peste 50 de ani a acestuia.

„Este o onoare fabuloasă să fii recunoscut în acest fel”, a spus Sir Elton. „Ultimii ani au cuprins unele dintre cele mai memorabile momente ale carierei mele.”

O monedă unică va fi scoasă la licitație

Cele mai ieftine monede au o valoare nominală de 5 lire sterline și vor fi vândute cu 13 lire sterline, în timp ce o monedă de aur de un kilogram, cu o valoare nominală de 1.000 de lire sterline, are un preț de 68.865 de lire sterline.

O monedă unică va fi scoasă la licitație pentru a strânge fonduri pentru Trustul de Caritate Elton John. Există o serie de alte ediții în aur, argint și metale neprețioase.

„Elton John este, fără îndoială, o legendă a muzicii britanice și este recunoscut ca unul dintre cei mai de succes cântăreți din generația sa”, a spus Clare Maclennan de la Royal Mint.

Sir Elton John, o legendă a muzicii britanice

În 2019, vedeta în vârstă de 73 de ani și-a publicat autobiografia și a beneficiat și de lansarea filmului Rocketman, în care rolul său a fost jucat de Taron Egerton, potrivit Mediafax.

Sir Elton a pornit într-un ultim turneu mondial – Farewell Yellow Brick Road – care a fost întrerupt de pandemie.

Trupa de rock Queen a fost prima sărbătorită din seria legendelor muzicale ale Royal Mint, cu o monedă emisă în ianuarie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase