Home » Cultură » Top 10 cântece din filme care au marcat istoria muzicii

Top 10 cântece din filme care au marcat istoria muzicii

Top 10 cântece din filme care au marcat istoria muzicii
Top Gun. Sursa foto: IMDB
Publicat: 06.03.2021

Un cântec are puterea de a îmbunătățit o scenă dintr-un film, poate aduce un alt nivel de profunzime emoțională și poate crea legături puternice între aspectele audio și vizuale ale filmului. Uneori, un cântec este o alegere atât de potrivită încât devine recunoscut în lumea întreagă indiferent de succesul sau eșecul peliculei respective, astfel marcând pentru totdeauna istoria muzicii.

Cântecele din următoarele filme au fost scrise de muzicieni notabili, fiecare obținând recunoaștere internațională considerabilă de pe urma muncii lor.

10. Danger Zone – Kenny Loggins (Top Gun, 1986)

Fiind oarecum un specialist în coloane sonore la acea vreme, Kenny Loggins a scris melodia pentru „Danger Zone”, care sună de parcă ar fi personificarea muzicii siropoase din anii 1980, special pentru filmul Top Gun din 1986.

9. Stayin’ Alive – The Bee Gees (Saturday Night Fever, 1977)

Una dintre cele mai recunoscute melodii ale Bee Gees, „Stayin’ Alive” a apărut pe coloana sonoră a filmului „Saturday Night Fever” și apare la începutul peliculei în timp ce un John Travolta tânăr merge țanțoș pe stradă. Având în vedere tema filmului, melodia a consolidat reputația de grup disco a celor de la Bee Gees, spre indignarea trupei.

8. (Everything I Do) I Do It For You – Bryan Adams (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991)

Scris în doar o oră, Adams a împrumutat fraza „I do it for you” din film pentru cântec de dragoste extrem de emoționant, care însă nu a primit aprobare inițial de la Hollywood și a fost îngropat la sfârșitul peliculei. Însă, „(Everything I Do) I Do It For You” avea să devină unul dintre cele mai bine vândute cântece a lui Bryan Adams, astfel dovedind că uneori chiar și producătorii de filme pot fi complet nepricepuți, scrie ListVerse.

7. Where Is My Mind – The Pixies (Fight Club, 1999)

„Where is My Mind” a fost lansat în 1988, cu 11 ani înainte ca trupa The Pixies să revină din nou pe buzele tuturor atunci când melodia a apărut în filmul „Fight Club”. Dacă nu ți s-a părut niciodată că versurile au foarte multă logică asta este pentru că au fost inspirate de scufundările solistului Frank Black în Caraibe, neavând de fapt nicio legătură cu pelicula.

6. Circle of Life – Elton John (The Lion King, 1996)

Știm cu toții cât de mult succes a înregistrat „The Lion King” și nu poate fi negat faptul că o coloană sonoră excelentă, avându-l pe Elton John în frunte, a jucat un rol major în succesul filmului de animație al Disney. Cântecul „Circle of Life” a fost nominalizat la premiile Oscar, însă Sir Elton John a pierdut în cele din urmă chiar în fața altui cântec al său, produs pentru filmul „The Lion King”.

5. I Don’t Want to Miss a Thing – Aerosmith (Armageddon, 1998)

Aparent ajungând pe culmea succesului muzical la începutul anilor 1990, cariera trupei Aerosmith era pe o pantă descendentă atunci când versiunea lor a melodiei „I Don’t Want to Miss a Thing” a apărut pe coloana sonoră a filmului „Armageddon”, cea mai de succes peliculă la box office din 1998.

4. My Heart Will Go On – Celine Dion (Titanic, 1997)

Împătimiții de filme știu deja că „Titanic” deține recordul pentru cele mai multe premii Oscar, anume 11, unul dintre care a fost câștigat de „My Heart Will Go On” pentru Cel mai bun cântec, mărturie a talentului muzical incontestabil al lui Celine Dion.

3. You Never Can Tell – Chuck Berry (Pulp Fiction, 1994)

Quinten Tarantino nu lasă nimic la voia întâmplării și este clar faptul că melodia „You Never Can Tell” a fost aleasă special nu doar pentru că se potrivește perfect cu atmosfera peliculei „Pulp Fiction”, dar și pentru că versurile fac referire la o iubire neașteptată.

2. Kiss From a Rose – Seal (Batman Forever, 1995)

Seal a scris cântecul în obscuritate totală cu doar câțiva ani înainte de apariția filmului „Batman Forever”, însă versurile sale se potrivesc perfect cu tema întunecată a poveștii lui Batman, eroul neînțeles care trece prin conflicte interioare inerente.

1. Eye Of The Tiger – Survivor (Rocky III, 1982)

Cel mai probabil, „Eye of the Tiger” a devenit cântecul motivațional numărul 1 pentru împătimiții de sport de la apariția sa pe coloana sonoră a filmului „Rocky III” în 1982.

Melodia a fost scrisă special pentru film, la solicitarea actorului Sylvester Stallone. Deși drepturile de autor aparțin trupei Survivor, Stallone a contribuit cu sugestii semnificative în procesul de creație al cântecului pe care toți îl știm și îl iubim în ziua de azi.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O nouă teorie privind originile muzicii: Adevăratele motive pentru care oamenii au început să folosească muzica

Emma Stone devine Cruella de Vil și își dezvăluie latura întunecată în noul film de la Disney

Cele mai așteptate filme ale anului, din nou amânate

Filmele cu zombi și rezistența psihologică

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase