Home » Cultură » Motivul pentru care Rusia interzice filmul Marvel „Eternals” pentru minori

Motivul pentru care Rusia interzice filmul Marvel „Eternals” pentru minori

Motivul pentru care Rusia interzice filmul Marvel „Eternals” pentru minori
Sursa foto: IMDB
Publicat: 12.10.2021

Interzicerea filmului Marvel pentru cei sub 18 ani se bazează pe „Legea împotriva propagandei gay” din 2013, care are drept scop „protejarea copiilor de informații care promovează negarea valorilor tradiționale ale familiei”.

„Eternals”, prima parte a unei noi saga dezvoltate de franciza americană, va fi interzisă copiilor sub 18 ani atunci când va fi lansată în Rusia din cauza personajul Phastos, interpretat de Bryon Tyree Henry, cunoscut pentru rolul său din seria Atlanta. Phastos va fi însoţit pe ecran de personaje interpretate de actori de prestigiu precum Gemma Chan, Richard Madden, Salma Hayek, Kit Harrington şi Angelina Jolie.

Personajul gay este prezentat ca fiind căsătorit cu un alt bărbat, interpretat de actorul Haaz Sleiman. Cei doi bărbaţi, părinţii unui băieţel, au o scenă în care se sărută, potrivit site-ului cinematografic american ScreenRant.

Prima oară când un film Marvel primeşte evaluarea +18

Este prima dată când un film Marvel primeşte evaluarea +18. O interdicţie care se bazează pe „legea împotriva propagandei gay”, promulgată în 2013. Prin textul de lege, guvernul lui Vladimir Putin încearcă „să protejeze copiii împotriva informaţiilor care promovează negarea valorilor familiale tradiţionale”. Legea interzice în special „promovarea relaţiilor sexuale netradiţionale în rândul minorilor”.

Pe lângă includerea în premieră a unui personaj homosexual în Universul Marvel, filmul va avea pentru prima dată şi un personaj surd, Makkari, interpretat de Lauren Ridloff. Creaţi de Jack Kirby şi prezentaţi pentru prima dată în benzile desenate ale francizei în 1976, aceşti supereroi nu fuseseră aduşi niciodată pe ecrane. Eternals este regizat de Chloé Zhao, care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film în 2021 cu Nomadland, scrie Le Figaro.

Acţiunea filmului are loc după evenimentele din Avengers: Endgame. Eternii reprezintă o rasă străveche legată de Celestiali, care trăiesc ascunşi între oameni de 7.000 de ani. Confruntaţi cu revenirea Deviantelor şi pericolul iminent pe care îl reprezintă, Eternii ies din umbră şi se adună din nou.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase