Home » Cultură » Un muzeu a predat și apoi a răscumpărat un tablou celebru furat de naziști

Un muzeu a predat și apoi a răscumpărat un tablou celebru furat de naziști

Publicat: 20.10.2021

Muzeul Național din Berlin a predat și a răscumpărat în aceeași zi tabloul „Une Place à la Roche-Guyon” al celebrului impresionist francez, Camille Pissaro. Tabloul fusese furat de naziști din colecția avocatului evreu, Armand Dorville.

Pictura realizată în 1867, a fost achiziționată de Dorville în 1928, potrivit Le Figaro.

Tabloul a fost furat în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Proprietarul său a murit în anul 1941, iar după război, din 1961, tabloul a fost expus la galeriile de artă din capitala Germaniei.

Prețul tranzacției tabloului furat de naziști, ținut la secret

Tranzacția a avut loc luni și, în aceeași zi, tabloul furat de naziști a fost predat moștenitorilor și apoi răscumpărat de reprezentanții muzeului.

Prețul tranzacției dintre Berlin și moștenitorii lui Dorville a rămas secret. Este vorba despre a patra restituire a unui tablou către familia Dorville. În ianuarie 2020, trei tablouri au fost restituite de către germani moștenitorilor colecționarului francez.

Vă recomandăm să citiți și:

Misterul unui tablou de Modigliani, furat de nazişti, spulberat de informaţiile din ”Panama Papers”. În proprietatea cui se află opera dispărută în urmă cu peste 70 de ani

Au avut nevoie de 22 de ani pentru a-l restaura. Semnificaţiile incredibile ascunse de Da Vinci în acest tablou

Un jurnal al unui ofițer SS, ținut în secret de o lojă masonică, dezvăluie unde au ascuns naziștii comorile furate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase