Home » Istorie » Camilla, Ducesă de Cornwall. De ce și-a ales acest titlu după căsătoria cu prințul Charles?

Camilla, Ducesă de Cornwall. De ce și-a ales acest titlu după căsătoria cu prințul Charles?

Camilla, Ducesă de Cornwall. De ce și-a ales acest titlu după căsătoria cu prințul Charles?
Camilla, Ducesă de Cornwall. Credit foto: Profimedia
Publicat: 17.06.2021

Camilla, Ducesă de Cornwall, anterior Camilla Parker Bowles și Camilla Rosemary Shand, s-a născut la data de 17 iulie 1947 la Londra. Camilla a devenit soția prințului Charles în 2005.

Străbunica Camillei a fost Alice Keppel, amanta stră-străbunicului prințului Charles, regele Eduard al VII-lea, iar Camilla a fost crescută pentru a fi familiarizată cu lumea regalității și elita societății din Marea Britanie. Camilla l-a cunoscut pe Charles la un meci de polo în 1970, înainte ca oricare dintre ei să se căsătorească. Mulți din cercul lor de prieteni se așteptau ca prințul Charles să o ceară de nevastă, însă în 1973 Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles, ofițer al armatei și prieten cu Charles. Aceștia au avut doi copii și au rămas în cercul de prieteni al prințului.

Camilla era pasionată de călărie și vânătoare, iar stilul său de viață a rămas aproape inact deși era unul dintre investitorii în grupul de asigurări Lloyd’s of London care a pierdut bani într-un scandal ce a cuprins mulți dintre asiguratorii companiei în anii 1980.

Prințesa Diana a dat vina pe Camilla pentru destrămarea căsniciei sale cu prințul Charles

La câțiva ani după căsătorie, Camilla și-a reluat relația cu prințul Charles. În 1995, Camilla a divorțat de Parker Bowles (care la scurt timp s-a căsătorit cu propria sa amantă). Diana, prințesă de Wales, cu care Charles se căsătorise în 1981, a dat vina pe Camilla pentru destrămarea căsniciei sale din 1992.

Nunta prințului Charles și a Camillei. Credit foto: Profimedia

Chiar dacă Charles și Diana au divorțat în 1996, părea puțin probabil ca prințul să aleagă să jignească opinia publică prin căsătoria cu Camilla. Cu toate acestea, după moartea prințesei Diana în 1997, Charles și Camilla au început să apară împreună în public, ajungând treptat să fie acceptați drept cuplu. Atunci când logodna lor a fost anunțată la data de 10 februarie 2005, regina Elizabeth a II-a și-a exprimat public binecuvântarea.

De ce și-a ales Camilla titlul de Ducesă de Cornwall?

Deși nunta celor a fost stabilită pentru data de 8 aprilie 2005, ceremonia a trebuit să fie amânată pentru a-i permite lui Charles să participe la înmormântarea Papei Ioan Paul al II-lea. La data de 9 aprilie, Camilla s-a căsătorit cu Charles într-o ceremonie civilă urmată de o slujbă religioasă. Nunta discretă s-a dovedit a fi un succes cu publicul britanic, scrie Britannica.

Din punct de vedere tehnic, la căsătorie, Camilla a devenit prințesă de Wales, iar atunci când prințul Charles va deveni în cele din urmă rege, Camilla va fi regina sa. Cu toate acestea, la momentul nunții, Camilla a anunțat că nu dorește să fie numită prințesă și nici regină. În schimb, Camilla a optat pentru titlul de Ducesă de Cornwall (acesta fiind unul dintre titlurile lui Charles) și a declarat că, atunci când soțul său va urca pe tron, ea va adopta titlul de Alteța Sa Regală, prințesă consort.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cine moștenește tronul Marii Britanii

Un portret rar al reginei Elizabeth a II-a, alături de cei trei viitori regi, făcut public

Nunțile regale ale Marii Britanii care au scris istorie. Cele mai spectaculoase rochii de mireasă

Regina Elizabeth, despre prinţul Charles: ”Un moştenitor al tronului respectat şi dedicat”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase