Home » Cultură » Două muzee clujene au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin

Două muzee clujene au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin

Două muzee clujene au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin
Credit foto: Muzeul de Artă Cluj-Napoca
Publicat: 10.11.2021

Două muzee clujene au primit stele Michelin și au fost incluse în Ghidul aniversar Michelin ,,500 de peisaje, destinații și experiențe”.

Este vorba de Muzeul Etnografic al Transilvaniei și de Muzeul de Artă din Cluj, care au primit câte două stele Michelin.

În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării.

De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

„Ne onorează și ne bucură această nouă recunoaștere a frumuseții și a valorii celor două palate și instituții muzeale, mai ales că, în ultimii ani, Consiliul Județean a derulat două ample prroiecte europene ce au vizat refacerea lor. Am urmărit, pin intemediul acestora, redarea farmecului de odinioară al acestor edificii cu semnificații aparte pentru clujeni, alinierea la evoluția timpului și a tehnologiei, păstrând, totodată, esența și încărcătura lor istorică”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, conform Mediafax.

Și Muzeul Astra din Sibiu face parte din Ghidul aniversar Michelin ,,România 500 peisaje, destinații și experiențe”. Acesta este prezent în ghidul aniversar pentru a doua oară consecutiv, fiind notat cu trei stele Michelin.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase