Home » Cultură » Quentin Tarantino, dat în judecată pentru planurile de a vinde NFT-uri bazate pe „Pulp Fiction”

Quentin Tarantino, dat în judecată pentru planurile de a vinde NFT-uri bazate pe „Pulp Fiction”

Quentin Tarantino, dat în judecată pentru planurile de a vinde NFT-uri bazate pe „Pulp Fiction”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.11.2021

Compania de producție cinematografică Miramax, fondată de frații Bob și Harvey Weinstein, a intentat o acțiune în justiție împotriva scenaristului și regizorului Quentin Tarantino din cauza planurilor acestuia de a scoate la licitație o serie de NFT (non-fungible tokens) bazate pe filmul „Pulp Fiction”.

Este vorba de pagini de scenariu pentru șapte scene care nu au fost selectate în versiunea finală și alte artefacte din film.

Miramax, care a produs filmul din 1994, a intentat marți un proces la Tribunalul Districtual din California împotriva lui Tarantino, invocând încălcarea drepturilor de autor și a contractului. Miramax este deținută în coproprietate de BeIN Media Group și ViacomCBS, anunță Wall Street Journal.

Tarantino încearcă să „capitalizeze, în mod unilateral, drepturile Miramax asupra Pulp Fiction”

Miramax susține că Tarantino încearcă să „capitalizeze, în mod unilateral, drepturile Miramax asupra Pulp Fiction”. Acțiunea urmează unei scrisori de trimisă de Miramax săptămâna trecută lui Tarantino, în care se spunea că planurile sale cu privire la Pulp Fiction NFT reprezintă o încălcare a acordului său de drepturi cu compania.

Avocatul lui Tarantino nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase