Home » Lumea digitală » Guvernul Statelor Unite a interzis mai multe NFT-uri și a aplicat sancțiuni internaționale

Guvernul Statelor Unite a interzis mai multe NFT-uri și a aplicat sancțiuni internaționale

Guvernul Statelor Unite a interzis mai multe NFT-uri și a aplicat sancțiuni internaționale
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 12.11.2021

Jetoanele nefungibile, cunoscute mai degrabă ca NFT, au zguduit lumea blockchain și a artei în acest an, iar în același timp au generat noi dezbateri nesfârșite despre totul de la spălare de bani și fraudă până la ce înseamnă cu adevărat să „deții” un bun digital.

Acum, situația a devenit și mai dramatică, după ce Biroul pentru Controlul Bunurilor Străine din cadrul Guvernului SUA a anunțat că numeroase NFT-uri, și chiar o întreagă platformă americană, au fost interzise.

Lista cu interdicții include o platformă NFT din Letonia numită Chatex precum și zeci de lucrări de artă digital, în mod surprinzător incluzând unele bunuri listate pe o platformă de tranzacții cu sediul în Statele Unite.

Un talmeș-balmeș care ar putea scoate la iveală cele mai explozive aspecte ale culturii NFT

Cu alte cuvinte, avem de-a face cu o coliziune între lumea artei, guvernul federal american, piața blockchain și sancțiuni internaționale, un talmeș-balmeș de probleme legale, tehnice și financiare care ar putea scoate la iveală cele mai explozive aspecte ale culturii NFT.

În esență, se pare că agenții federali cred că platforma Chatex se folosea de vânzări de bunuri digitale pentru a spăla bani de pe urma atacurilor cibernetice și altor infracțiuni din darknet.

Care este cea mai interesantă parte din scandal?

Cea mai interesantă parte din scandal este că NFT-uri scoase în afara legii includ unele listate pe platforma de tranzacții OpenSea cu sediul în SUA, deși site-ul a eliminat listările după ce jurnaliștii au aflat despre caz, scrie Futurism.

„Noi blocăm automat adresele de pe lista de sancțiuni emisă de SUA împotriva vânzării, achiziționării sau transferării pe OpenSea. Nimeni nu a putut să tranzacționeze cu NFT-uri odată ce adresele au fost adăugate la lista de sancțiuni. Ca măsură adițională, bunurile și conturile nu mai sunt vizibile pe OpenSea”, a transmis un purtător de cuvânt al platformei.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Prima licitație de artă românească în format NFT. Va fi acceptată și plata în criptomonedă

Un start-up dezvoltă sclavi umani digitali pentru a munci în „metaverse”

Bitcoin a depășit 60.000 de dolari. Moneda digitală se apropie de un nivel record

Coreea de Sud vrea să emită o monedă digitală pilot

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase