Home » Cultură » Icoane de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu și Neagoe Basarab, scoase la licitație

Icoane de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu și Neagoe Basarab, scoase la licitație

Icoane de pe vremea lui Constantin Brâncoveanu și Neagoe Basarab, scoase la licitație
Icoană pe lemn, ”Răstignirea Domnului”, Țara Românească, școală românească, epoca lui Neagoe Basarab, primele decenii ale sec. XVI. Sursa foto: Artmark
Publicat: 15.04.2022

Icoane din perioada lui Constantin Brâncoveanu și Neagoe Basarab vor fi scoase la licitație în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 19 aprilie.

Potrivit organizatorilor de la Artmark, cel mai mare preț de pornire la licitație îl are icoana pe lemn „Răstignirea Domnului”. Licitația pentru icoana din secolul XVI va porni de la 4.000 de euro.

O altă icoană din vremea lui Constantin Brâncoveanu (sfârșitul sec. XVII – începutul sec. XVIII) care se remarcă prin elemente inspirate din arta occidentală, are un preț de pornire de 2.000 de euro.

168 de icoane vor fi scoase la licitație

În cadrul licitației nu sunt prezente doar icoane românești, ci și piese reprezentative pentru școala grecească sau rusească, de largă circulație regională și internațională.

Icoanele de colecție sunt expuse zilele acestea, cu prilejul Săptămânii Mari, la Palatul Cesianu-Racoviță, urmând a fi scoase la licitație marți, pe 19 aprilie. În total, vor fi scoase la licitație 168 de icoane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase