Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cel mai bine vândut roman din toate timpurile?

Test de cultură generală. Care este cel mai bine vândut roman din toate timpurile?

Publicat: 01.09.2022

Cel mai bine vândut roman din toate timpurile este considerat prototipul romanului modern în parte pentru că autorul, Miguel de Cervantes, a dat glas unui sortiment vibrant de personaje cu convingeri și perspective diverse.

Această includere a multor puncte de vedere diferite este un exemplu timpuriu de heteroglosie („voci multiple”), o calitate definită de criticul literar Mihail Bakhtin ca fiind esențială pentru dezvoltarea romanului modern.

Care este numele acestui roman?

Care este cel mai bine vândut roman din toate timpurile?

„Don Quijote de La Mancha”, de Miguel de Cervantes, a ajuns să fie cel mai bine vândut roman din toate timpurile după ce au fost vândute peste 500 de milioane de exemplare.

Pe locul al doilea pe o listă publicată în 2017 se află Xinhua Zidian, noul dicționar chinezesc, cu 400 de milioane de exemplare vândute, nota Victoria News în 2019.

În completarea topului se află: „Poveste despre două orașe”, de Charles Dickens, și „Stăpânul inelelor”, de  J.R.R. Tolkien, ambele cu câte 200 de milioane de exemplare vândute; și „Harry Potter și Piatra Filozofală”, de J. K. Rowling, cu 107 milioane de exemplare vândute.

Despre ce este romanul „Don Quijote de La Mancha”?

Don Quijote a fost scris inițial ca o parodie a romanțelor cavalerești care erau populare la momentul publicării sale, la începutul anilor 1600.

Cel mai vândut roman descrie în mod realist ce se întâmplă cu un cavaler în vârstă care a fost indus în eroare de către romanțele pe care le-a citit; personajul principal, Don Quijote, pleacă pe bătrânul său cal să caute aventură, împreună cu scutierul său Sancho Panza.

Don Quijote moare la sfârșitul Părții a 2-a a romanului. După ce Don Quijote și Sancho Panza se întorc acasă în satul lor, La Mancha, din Spania, Don Quijote se îmbolnăvește, renunță la cavalerism și ficțiune prostească și moare, rezumă Britannica.

Vă recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. 10 întrebări la care trebuie să știi răspunsurile

Maica Tereza, călugăriţa care a primit Premiul Nobel pentru pace

Suedezul care a creat chimia modernă

Ziua în care se năştea unul dintre pionierii aviaţiei la nivel mondial, Traian Vuia

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase