Home » Cultură » Test de cultură generală. Care este cel mai populat oraș din lume?

Test de cultură generală. Care este cel mai populat oraș din lume?

Publicat: 05.12.2022

Orice om dintr-un oraș mare ar putea crede că acolo se află cea mai mare populație, atunci când se alătură celorlalți călători de la ora de vârf. Nici măcar New York, care este foarte aglomerat, nu are cei mai mulți locuitori. Și atunci care este cel mai populat oraș din lume?

World Population Review, un site dedicat combinării datelor demografice în statistici ușor de înțeles, plasează Tokyo drept cel mai populat oraș din lume în 2022, numărând peste 37 de milioane de locuitori.

Tokyo este capitala Japoniei, o metropolă urbană înfloritoare, cunoscută pentru străzile sale pline de viață și pentru zgârie-nori puternic iluminați, scrie USA Today.

Cel mai populat oraș din lume și topul orașelor aglomerate

Potrivit World Population Review, primele cele mai populate zece orașe din lume în 2022 sunt: Tokyo, din Japonia; Delhi, din India; Shanghai, din China; Sao Paulo, din Brazilia; Mexico City, din Mexic; Cairo, din Egipt; Dhaka, din Bangladesh; Mumbai, din India; Beijing, din China; și Osaka, din Japonia.

Ca o comparație, Tokyo are cu doar două milioane de locuitori mai puțin decât întregul stat California, cel mai populat stat american, cu 39 de milioane de locuitori.

Ballotpedia, o organizație nonprofit care oferă ghiduri electorale, raportează că primele zece cele mai mari orașe din SUA sunt: orașul New York, din statul New York; Los Angeles, din California; Chicago, din Illinois; Houston, din Texas; Phoenix, din Arizona; Philadelphia, din Pennsylvania; San Antonia, din Texas; San Diego, din California; Dallas, din Texas; și San Jose, din California.

Cel mai puțin populat oraș din lume

La polul opus, adică orașul cu cei mai puțini locuitori, se află orașul Hum, din Croția, potrivit The Travel.

Acesta are doar 30 de locuitori, conform datelor din 2011, însă este foarte vechi. Documentele atestă existența acesta începând cu anul 1102.

În 1552, orașul a primit un turn de veghe și un clopot. Datorită istoriei sale lungi, orașul are un muzeu pentru vizitatori.

Vă recomandăm să citiți și:

William Shakespeare: „Ai curaj! Șterge-ți ochii! Adesea, căderea e un mijloc de a te ridica mai sus”

Test de cultură generală. Ce fel de calendar folosește lumea occidentală?

Savantul român care a salvat mii de vieţi prin „Marea experienţă românească”

Povestea desprinsă din cărţi a îndrăgitului Petre Ispirescu. Nu a făcut niciun an de şcoală, a fost la închisoare şi până la 50 de ani nu a părăsit niciodată localitatea natală

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase