Home » Cultură » Cum se inversează rolurile: bărbații se epilează, iar femeile își lasă părul să crească

Cum se inversează rolurile: bărbații se epilează, iar femeile își lasă părul să crească

Cum se inversează rolurile: bărbații se epilează, iar femeile își lasă părul să crească
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.07.2023

Într-o zi de sâmbătă, axila epilată a fotbalistului de la Manchester City, John Stones, a stârnit valuri de reacții în mediul online.

Totuși, în ce privește acest trend al bărbaților cu axila fină, mijlocașul Stones nu este deloc singurul. Situația capătă altă nuanță deoarece, la polul opus, industria modei acum încurajează pilozitatea la femei.

„Bărbații din lumea sportivă și-au epilat întotdeauna corpul, în special cei de la înot și ciclism, dar și atleții. Acest lucru îi ajută la fricțiune, îi ajută să se miște mai rapid și, cel mai probabil, este și igienic. Este ciudat că aceasta este, în continuare, o discuție. Se pare că, din te miri ce motiv, ultimul bastion al masculinității a rămas axila. Pe principiul: toate celelalte pot să fie înlăturate, dar nu vă atingeți de subraț”, a spus istoricul Rachael Gibson.

„Ultimul bastion al masculinității a rămas axila”

Potrivit unui sondaj efectuat recent, 55% dintre consumatorii de produse de igienă din Marea Britanie și-au îndepărtat părul din zona axilei în ultimele 12 luni.

Deși femeile ridică mult cifrele, și bărbații au început să îngroașe rândurile celor care își rad părul de la subraț.

Totuși, axila femeilor a devenit, în ultimii ani, o declarație de independență. Multe reprezentante ale sexului frumos nu se mai epilează în acea zonă, pentru a exprima o gândire și un stil de viață lejer și fără respectarea rigorilor impuse de industria frumuseții.

„Unele femei nu se epilează și cu asta, basta”

„Unele femei nu se epilează și cu asta, basta. Cea mai importantă este propria alegere”, a mai spus istoricul Gibson, potrivit The Guardian.

Acestei mișcări s-au alăturat mai multe vedete de talie internațională (Leila Davis, Jemima Kirk sau fiica Madonnei, Lourdes; în 1999, și Julia Roberts a făcut-o în mod public). Dar conceptul nu este unul nou. De exemplu, în anii 1960, pe lângă blugii albaștrii și consumul de droguri, și axila neepilată a femeilor reprezenta o marcă a eliberării. Totodată, era transmis și un mesaj lumii politice.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cercetătorii au descoperit că femeile au intestinul subțire mai lung decât bărbații

Motivul pentru care femeile din lumea întreagă muncesc mai mult decât bărbații

Principalul motiv pentru care femeile și bărbații aleg să divorțeze

Femeile dorm cu 7,5 minute mai mult decât bărbații, dar în ce țară dorm oamenii cel mai mult?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase