Home » Cultură » Ozzy Osbourne, Prințul Întunericului și profetul propriei vieți, crede că mai are de trăit 10 ani

Ozzy Osbourne, Prințul Întunericului și profetul propriei vieți, crede că mai are de trăit 10 ani

Ozzy Osbourne, Prințul Întunericului și profetul propriei vieți, crede că mai are de trăit 10 ani
Ozzy Osbourne. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 11.12.2023

Ozzy Ozbourne, deținător al unui premiu Grammy și fostul vocalist al trupei Black Sabbath, și-a anulat toate concertele pe care le avea programate în 2023, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.

„Vocea mea este în regulă, dar sunt slăbit fizic”, declara Prințul Întunericului, așa cum mai este numit. (…)„Dacă nu mai pot continua să fac spectacole în mod regulat, vreau doar să fiu suficient de bine pentru a ține un singur spectacol în care să pot spune: Salut, băieți, vă mulțumesc foarte mult pentru toată contribuția voastră la viața mea.  Iar dacă voi cădea mort la final, voi muri fericit”.

Ozzy, care s-a luptat mulți ani cu dependența de droguri și alcoolul, a fost diagnosticat cu boala Parkinson acum 20 de ani, aunțul public făcându-l doar în 2020, iar 2019, în urma unei intervenții chirurgicale la coloană, i-a fost descoperită o tumoare.

„Am făcut câteva concerte bune, dar și câteva concerte proaste”

„Am avut o carieră lungă și am ridicat câteva sprâncene nenorocite de-a lungul timpului. Am întâlnit niște oameni extraordinari. Am făcut câteva concerte bune, dar și câteva concerte proaste”. (Ozzy Osbourne, despre cariera sa muzicală de peste 50 de ani).

Născut John Michael Osbourne la 3 decembrie 1948 în Marston Green și crescut în Birmingham, Anglia, Ozzy Osbourne a devenit celebru ca vocalist al trupei heavy metal Black Sabbath, după plecarea sa din trupă, în 1979, din cauza problemelor grave pe care le avea cu drogurile și alcoolul, Osbourne începând o carieră solo de succes, lansând 13 albume, vândute de-a lungul timpului în peste 115 milioane de unități. (Primul album al trupei –„Black Sabbath” – este considerat de mulți ca fiind primul album de heavy metal adevărat și una dintre cele mai mari și mai influente apariții ale genului).

Membru fondator al trupei Black Sabbath

Osbourne a devenit membru fondator al trupei Black Sabbath în 1968 și a fost solistul vocal de la albumul de debut autointitulat, din 1970, până la Never Say Die! din 1978, în calitate de lider al trupei Black Sabbath, Ozzy jucând un rol esențial în modelarea genului heavy metal, în vreme ce stilul său vocal distinct și prezența carismatică pe scenă au contribuit la succesul global al trupei.

Solist și compozitor rock, Osbourne a avut apariții notabile la televiziune, inclusiv în reality show-ul „The Osbournes”, care a oferit o privire intimă asupra vieții sale de familie, prezentând relația cu soția sa Sharon și copiii lor, Jack și Kelly. Emisiunea a avut un succes imens și a adus o nouă perspectivă asupra vieții unei celebrități rock.

Ozzy Osbourne și-a creat imaginea unei figuri sălbatice și rebele, dar cu toate astea artistul a arătat o latură blândă și plină de compasiune prin sprijinul acordat mai multor acțiuni caritabile.

Ozzy Osbourne, un susținător al drepturilor animalelor

În ianuarie 2020, după ce a dezvăluit că a fost diagnosticat cu boala Parkinson, o afecțiune neurologică progresivă, Ozzy Osbourne s-a implicat activ și neîntrerupt în creșterea gradului de conștientizare cu privire la această boală și în susținerea eforturilor de cercetare pentru găsirea unui leac.

În plus, Ozzy Osbourne este și un susținător al drepturilor animalelor, împreună cu soția sa, Sharon Osbourne, încurajând eforturile organizației  PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), deseori pronunțându-se împotriva cruzimii față de animale, a testării pe animale și comerțului cu blănuri.

„Nu port blănuri pentru că nu cred în uciderea animalelor de dragul modei. Există atât de multe alte opțiuni care sunt la fel de elegante și care nu implică rănirea animalelor”, declara el într-un interviu.

Cauzele nobile ale lui Osbourne

Totuși, cauzele nobile ale lui Osbourne au intrat în contradicție cu acțiunile controversate ale artistului din perioada pandemiei de COVID-19, atunci când a fost semnalat, și chiar a recunoscut, faptul că ar fi ucis, prin împușcare, pisici și păsări pe care le-a prins plimbându-se prin curtea casei sale. De ce? Pentru distracție.

„Atunci când am început, nu știam să trag cu pușca. Acum sunt pisici (și) păsări moarte în fiecare minut”, declara Osbourne citat fiind de DailyMail, de altfel deținător a 10 câini și câteva pisici personale.

Ulterior, Ozzy și-a cerut scuze spunând „Am făcut o mulțime de lucruri stupide dar… înveți din greșeli”.

Cum a primit Ozzy Osbourne numele de „Prințul Întunericului”?

În timpul unui interviu acordat în 2016 pentru NME (New Musical Express), Osbourne numea piesa „Black Sabbath” din 1970 a trupei Black Sabbath drept „cel mai înfricoșător cântec scris vreodată”, amintindu-și că acordurile de început – cunoscute sub numele de „Diabolus in musica” sau „Intervalul Diavolului” – le-au speriat pe multe dintre tinerele fane care se aflau printre spectatorii veniți la concertele lor.

„Credeau că suntem prietenii nenorociți ai lui Satan sau ceva de genul acesta”, se amuza Osbourne. „Atunci a început tot rahatul cu Prințul Întunericului. Când oamenii se entuziasmează că se apropie Halloween-ul în fiecare an, tot ce-mi trece mie prin minte este Ei bine, noi obișnuiam să avem Halloween în fiecare nenorocită de noapte”.  (…) „Însă, până la urmă, este un nume. Nu m-am trezit într-o dimineață și am zis: Știi ceva, o să mă numesc… A început ca o glumă. Și nu mă deranjează, știi? E mai bine așa decât să fiu numit dobitoc”.

La începutul anului 2023, Ozzy Osbourne a suferit o a patra intervenție chirurgicală la coloană pentru a remedia daunele provocate de o căzătură în 2019, care a dislocat tijele metalice care i-au fost introduse în corp după un grav accident pe care l-a avut în 2003, cu un ATV.

„Chiar m-a dat peste cap. A doua operație a mers drastic de prost și practic m-a lăsat infirm. Am crezut că voi fi în regulă după a doua și a treia, dar la ultima intervenție mi-au pus o nenorocită de tijă în coloană. Au găsit o tumoare la una dintre vertebre, așa că a trebuit să o scoată și pe asta. E destul de greu, omule, s-a cam dus echilibrul meu”.

În același timp însă, Ozzy comentează că multe dintre dintre articolele publicate în mass media sunt exagerate și fataliste. „Ozzy duce ultima sa bătălie”. „A cântat pentru ultima dată”.  „Personal, nici măcar nu mă gândesc atât de mult la Parkinson.  De fiecare dată când mă scarpin în fund, mi se spune că e Parkinson!”, comentează Osbourne într-un interviu în vreme ce-și întinde brațele, pentru a-i arăta reporterului că prezintă foarte puține semne ale tremuratului specific celor mai multe persoane care suferă de această afecțiune.

Ozzy Osbourne a fost căsătorit de două ori

Ozzy Osbourne a fost căsătorit de două ori, prima dată cu Thelma Riley (din 1971 și până în 1982), cuplul având împreună doi copii, Jessica și Louis, iar din 1982 și până în prezent este căsătorit cu Sharon Osbourne (născută Arden), o cunoscută personalitate de televiziune și manager muzical, Snanon și Ozzy devenind părinții a trei copii: Aimee, Kelly și Jack.

„Nu mă tem de moarte, dar nu vreau să am o existență lungă, dureroasă și mizerabilă. Îmi place ideea că, dacă ai o boală în fază terminală, poți merge într-un loc din Elveția și poți să te duci rapid. Mi-am văzut tatăl murind de cancer. Sharon m-a prins recent fumând un joint. De ce faci asta? O să te omoare”! Și Cât timp vrei să mai trăiesc?!, i-am răspuns. În cel mai bun caz, mai am 10 ani de trăit, iar când îmbătrânești, timpul prinde viteză. Eu și Sharon am împlinit recent 41 de ani de la căsătorie și asta mi se pare incredibil!”.

Surse:

https://nypost.com/2022/12/21/ozzy-osbourne-looks-frail-and-unrecognizable-amid-sharon-health-scare/

https://www.peta.org/features/ozzy-osbourne-never-declaw-cats/

https://loudwire.com/why-ozzy-osbourne-called-prince-of-darkness/

https://www.rollingstone.co.uk/music/features/ozzy-osbourne-interview-rolling-stone-black-sabbath-34700/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ozzy Osbourne a dezvăluit că are cancer. „Dacă voi putea face un ultim concert voi fi fericit”

Ozzy Osbourne și-a anulat din nou turneul european. Ce mesaj a transmis fanilor?

Parkinson, maladia de care suferă şi Ozzy Osbourne. „Are o zi bună, una rea, iar apoi una şi mai rea”

Mărturiile lui Ozzy Osbourne despre „nenorocitul iad” al luptei cu maladia Parkinson

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase