Home » Cultură » Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de plină încât vreau mai mult”

Jami Gertz, cea mai bogată actriță de la Hollywood. „Mă aflu într-un moment al vieții mele în care sunt atât de plină încât vreau mai mult”

Publicat: 28.04.2024

Cu o carieră începută în anii 1980, Jami Gertz (n.28 februarie 1965),  actriță de cinema și televiziune, este cunoscută de public mai ales pentru rolurile din filme precum Sixteen Candles (1984), The Lost Boys (1987) și Crossroads (1986).

Este cea mai bogată actriță de la Hollywood, cu o avere de peste 8 miliarde de dolari, însă în cea mai mare parte, averea sa se datorează căsătoriei cu Tony Ressler (în 1989), om de afaceri miliardar american, co-fondatorul firmelor de capital privat Apollo Global Management (în 1990) și Ares Management (în 1997).

Jami Gertz s-a născut la 28 octombrie 1965 în Chicago, Illinois, într-o familie de origine evreiască, poloneză și rusă. A urmat cursurile prestigioasei University of Southern California, unde a studiat teatru, după care a început să-și urmărească visul Hollywoodian.

Gertz și-a început cariera de actriță, așa cum am menționat deja, în anii 1980, primul ei rol pe ecran fiind în filmul On the Right Track din 1981, iar primul rol notabil, în filmul de groază The Lost Boys din 1987, în regia lui Joel Schumacher, cu un scenariu scris de Janice Fischer și James Jeremias, și o distribuție formată din Jason Patric, Corey Haim și Corey Feldman.

În 1984, Gertz a fost distribuită în comedia lui John Hughes, Sixteen Candles, în 1986 a apărut într-un alt film popular, Crossroads, peliculă în regia lui Walter Hill, cu Ralph Macchio, Joe Seneca, Steve Vai și Robert Judd în rolurile principale, iar în 1987 în Less Than Zero, un film bazat romanul lui Bret Easton Ellis.

Jami Gertz a luat o pauză de la actorie pentru a lucra ca designer de parfumuri pentru Lanvin, iar când a revenit în cinematografie, a reușit să obțină cel mai mare succes al carierei sale cu Twister (1996). Deși interpretarea ei a fost criticată, fiind nominalizată la premiul Zmeura de Aur pentru cea mai slabă actriță în rol secundar,  Twister a ajuns să încaseze 495 de milioane de dolari în box office-ul mondial. În 1997 a avut un rol recurent în serialul de televiziune E.R., în rolul Dr. Nina Pomerantz. Ulterior, ea va obține roluri de invitată sau de co-protagonistă în programe de televiziune precum Sibs, Seinfeld, Ally McBeal, Still Standing și Shark.

În 1996 a jucat în filmul de acțiune SF Independence Day (1996), regizat de Roland Emmerich, în care Gertz a portretizat personajul Dr. Marilyn Kyle, un om de știință care lucrează la un proiect guvernamental ultrasecret pentru a dezvolta o armă capabilă să distrugă invadatorii extratereștri.

De-a lungul anilor 1990 și 2000, Dana Gertz s-a remarcat în filme de televiziune, unul dintre cele mai memorabile roluri ale sale fiind acela din renumitul serial Ally McBeal, recompensat cu 7 premii Emmy, 3 Globul de Aur și o nominalizare la BAFTA. Prestația ei în Ally McBeal i-a adus o nominalizare la Screen Actors Guild Award pentru Outstanding Performance by an Ensemble in a Comedy Series.

În 2003, a putut fi văzută în alt serial de comedie, Still Standing, iar în 2004, în Entourage, o dramă de 8 sezoane difuzată între 2004 și 2011.

În 2001, Gertz a fost nominalizată la Premiul Primetime Emmy pentru cea mai bună actriță invitată într-un serial de comedie pentru Ally McBeal, în 2002, Jami a interpretat-o pe Gilda Radner în filmul biografic de televiziune Gilda Radner: It’s Always Something, din 2009 până în 2010 a jucat în serialul Entourage, în 2011, a avut o apariție memorabilă în serialul de televiziune Modern Family, iar între 2012 și 2014 a jucat în 44 de episoade din serialul The Neighbors.

Din 1989, Jami Gertz Gertz este căsătorită cu afaceristul miliardar Tony Ressler. La un an după ce s-au căsătorit, Tony Ressler a co-fondat firma de capital privat Apollo Global Management pe care a părăsit-o în 1997 pentru a co-fonda o firmă de gestionare a activelor numită Ares Management. De asemenea, Ressler este principalul proprietar al echipei Atlanta Hawks (al cărei co-proprietar este actrița Jamie Gertz), o echipă din NBA cu sediul în Atlanta, Georgia. Cuplul are împreună trei copii. În prezent, Ares are în administrare active de peste 300 de miliarde de dolari (Ressler deține aproximativ 30% din capitalul social al Ares).

Jami Gertz și soțul ei sunt membri fondatori ai Painted Turtle Camp, o organizație care oferă excursii de camping pentru copiii cu boli cronice și fatale, aceste tabere creând celor mici un mediu de susținere pentru a se bucura de activități recreative, pentru a-și face noi prieteni și pentru a scăpa temporar de luptele lor zilnice. Taberele sunt deservite de personal medical profesionist și de voluntari calificați.

Jami și Tony dețin mai multe proprietăți, însă reședintele lor principale sunt situate în Malibu și Beverly Hills. Casa lor din Beverly Hills, în valoare de peste 30 de milioane de dolari, se află în cea mai exclusivistă comunitate privată din zonă, situată în vârful unui munte cu vedere la 360 de grade spre Los Angeles. Printre vecinii lor se numără Denzel Washington, Sylvester Stallone, Eddie Murphy și Mark Wahlberg.

  • Jami Gertz a fost luată în considerare pentru rolul lui Rachel Green din serialul Friends (1994), care i-a revenit, cum se știe, actriței Jennifer Aniston.
  • Inițial a plănuit să fie patinatoare artistică
  • Tatăl ei, Walter Gertz, a fost un antreprenor de succes din Chicago.
  • A fost descoperită în timpul liceului de compania lui Norman Lear (scenarist și producător care a scris, creat sau dezvoltat peste 100 de emisiuni)
  • Locuiește în Los Angeles, California, împreună cu soțul și cei trei fii ai săi.
  • S-a îndărgostit de actorie după ce a jucat în rolul lui Dorothy Gale într-o producție școlară din Vrăjitorul din Oz
  • Împreună cu Mark Addy, colegul ei din Still Standing, a fost nominalizat la premiul Young Artist Award 2004 pentru cea mai populară mamă într-un serial de televiziune.

Surse:

https://facts.net/celebrity/15-unbelievable-facts-about-jami-gertz/

https://wegotthiscovered.com/celebrities/jami-gertz-net-worth-how-did-actress-jami-gertz-become-so-wealthy/

https://www.imdb.com/name/nm0000415/

https://www.celebritynetworth.com/richest-celebrities/actors/jami-gertz-net-worth/

Vă mai recomandăm să citiți și:

Christopher Walken, singurul actor de la Hollywood care nu a avut niciodată telefon mobil și computer

Lana Turner, una dintre cele mai mari vedete ale Epocii de Aur de la Hollywood. Opt mariaje, un copil, o relație cu un gangster și peste 50 de ani de carieră în film

Jean Negulesco, singurul regizor român nominalizat la Oscar. Vedetă la Hollywood, dar necunoscut în România

Antonio Banderas, romanticul de la Hollywood. „Omul care nu-și dorește nimic este invincibil”

Roxana Ioana Ancuța
Roxana Ioana Ancuța
Roxana-Ioana Ancuța este jurnalist cu o experiență de aproape 15 ani în presa scrisă. Absolventă a facultății Școala Superioară de Jurnalistică și având un master în Comunicare și Relații Publice, îi place foarte mult să scrie, aceasta fiind nu doar o profesie, ci un mod de a fi ea ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase