Home » D:News » Astronautii : Viata exista in spatiu

Astronautii : Viata exista in spatiu

Astronautii : Viata exista in spatiu
Publicat: 13.05.2008
Omenirea va descoperi cu siguranta forme de viata in Univers, pe masura ce isi va indrepta eforturile spre noi explorari spatiale, declara astronautii care s-au intors recent din ultima expeditie NASA in spatiul cosmic.

“Daca impingem granitele explorarilor destul de departe, cu siguranta vom descoperi ceva acolo. Sunt sigur ca va fi o forma de viata, dar nu putem aprecia daca vom descoperi forme de viata inteligente”, afirma Mike Foreman, un astronaut de pe naveta Endeavour, care s-a intors in luna Martie pe Terra dintr-o misiune spatiala.
Echipa de astronauti care a participat la a 16-a expeditie efectuata de misiunea Endeavour a inclus printre membrii sai un astronaut japonez. Acesta a declarat ca nu a intalnit inca nimic inexplicabil sau misterios din punct de vedere stiintific in ceea ce priveste vreo forma de viata extraterestra, de-a lungul intregii expeditii spatiale.
“Personal, cred ca daca ne vom extinde cercetarile, vom descoperi intr-un sfarsit mult asteptatele civilizatii extratereste. Ar fi imposibil ca acest fapt sa nu se petreaca in viitorul apropiat. Universul este infinit.”, afirma Gregory Johnson, un alt membru al echipei Endeavour.

Ultima expeditie spatiala a adus la bordul Statiei Internationale de Cercetari Spatiale un robot spatial japonez denumit Kibo, specializat in observatii si determinari noi efectuate in spatiul cosmic.
Takada Doi, astronautul japonez este ferm convins de existenta civilizatiilor extraterestre ale caror tehnologii sunt mult superioare celor de pe Terra.
Nobutaka Machimire, numarul doi al guvernului japonez a declarat ca este ferm convins de existenta extraterestrilor, asteptandu-se in viitorul apropiat la contactarea acestor civilizatii spatiale.
Ministrul Apararii din Japonia, Shigeru Ishiba sustine ca in tara sa s-a ajuns pana intr-acolo incat, guvernul nipon a a locat fonduri pentru dezvoltarea de mijloace potrivite de riposta in cazul unui atac extraterestru.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase