Home » D:News » Locuintele umane si zonele predispuse incendiilor

Locuintele umane si zonele predispuse incendiilor

Locuintele umane si zonele predispuse incendiilor
Publicat: 24.06.2008
Incendiile de padure din vara anului 2007 din statul american California, au ridicat din nou problema persoanelor care aleg sa locuiasca in apropierea acestor zone cu risc ridicat de incendiu. Odata cu apropierea sezonului focurilor din salbaticie, autoritatile din California se vad din nou pusi in fata acestei dileme.

Problema adusa de amplasarea locuintelor umane in zonele unde au loc periodic incendii pe timpul verii a suscitat un interes viu din partea autoritatilor statului California.
Conform sondajelor de opinie demarate in ultimile luni, se pare ca factori precum pretul terenului, amplasamentul peisagistic si clima insorita, sunt mai atragatori pentru americani, decat faptul ca viitoarele lor resedinte vor fi amplasate nu doar in zone cu potential de incendii naturale, ci si in preajma terenurilor afectate de alunecari, cutremure sau inundatii.

“Intelegerea riscurilor si asumarea responsabilitatilor in asemenea situatii fac deopotriva parte dintr-un proces indelungat si complex”, afirma Paul Slovic, profesor de psihologie in cadrul Universitatii din Oregon, care a studiat acest tip de interactiuni.
Echipa sa a concluzionat ca oamenii tind sa subestimeze si sa supraestimeze, in egala masura, riscurile traiului zilnic in preajma zonelor periculoase.
Focurile de padure sunt un exemplu potrivit care ilustreaza aceasta tendinta. In contrast, riscurile nefamiliare, greu de explicat, din gama radiatiilor electromagnetice, atrag atentia oamenilor care cer implicarea imediata din partea guvernului.

Sursa: Live Science

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase