Home » D:News » Doua mamifere misterioase au esuat pe tarmul Marii Britanii

Doua mamifere misterioase au esuat pe tarmul Marii Britanii

Doua mamifere misterioase au esuat pe tarmul Marii Britanii
Publicat: 03.09.2008
Specialistii in biologia marina din Marea Britanie au fost socati de aparitia pe tarmul vestic al insulei a doua mamifere total neobisnuite, totul intamplandu-se la interval de numai cateva zile, anunta DailyMail.

O balena extrem de rara, din specia Sowerby, si un pui de de delfin Risso au fost descoperiti pe plaja din apropierea micii localitati St.Agnes, Cornwall, spre mare uimire a oamenilor de stiinta, neobisnuiti cu asemenea aparitii.

Misterul este cu atat mai mare cu cat balena Sowerby este o specie adaptata marilor adancimi, fiind extrem de greu de observat in apropierea tarmurilor, si asta in timp ce delfinul Risso reprezinta o specie extrem de rara, aproape necunoscuta localnicilor.

„Este trist sa vezi niste mamifere atat de impresionante in afara mediului lor natural, dar sunt multumit ca am putut obtine informatii pretioase despre ele. Pot spune ca este un privilegiu sa vezi ceva ce majoritatea oamenilor nu vor vedea”, sustine Mike Hicks, unul dintre cercetatorii britanici sositi la fata locului.

Dupa primele cercetari, oamenii de stiinta au concluzionat ca puiul de delfin Risso a fost ucis de catre delfinii comuni din cauza competitiei tot mai acerbe pentru hrana din largul coastelor britanice. Pentru moment, moartea balenei ramane un mister, desi cauzele ar fi putut fi aceleasi ca in cazul puiului de delfin.

Sursa:DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase