Home » D:News » Penele primului dinozaur nu erau folosite la zbor

Penele primului dinozaur nu erau folosite la zbor

Penele primului dinozaur nu erau folosite la zbor
Publicat: 23.10.2008
Paleontologii chinezi au descoperit ramasitele unui dinozaur de dimensiunile unui porumbel care prezinta caracteristici ale pasarilor din ziua de astazi. Poate cea mai interesanta dintre aceste trasaturi este cea reprezentata de penajul micului dinozaur, penaj folosit exclusiv pentru a atrage partenerii de sex opus, anunta CBC.

Ramasitele dinozaurului numit Epidexipteryx, au fost scoase la lumina in nordul Chinei, in apropiere de granita cu Mongolia, in provincia Nincheng. Cel mai probabil, Epidexipteryx a trait in intervalul cuprins intre acum 146 de milioane de ani si 176 de milioane de ani, ceea ce il face pe acesta mai varstnic decat celebrul Archaeopteryx, cel care a tarit in urma cu circa 155 de milioane de ani.

Micul dinozaur, cu o greutate de numai 164 de grame, impartaseste multe trasaturi comune ale pasarilor moderne. Cu toate acestea, Epidexipteryx este considerat unul dintre cei mai vechi reprezentati ai terapodelor, grup animal din care face parte si Tyrannosaurus rex.

Descoperirea paleontologilor chinezi este extrem de importanta, cu atat mai mult cu cat poate rescrie o intreaga pagina a zoologiei. Astfel, aparitia penelor ar fi precedat cu mult aparitia zborului la primele animale.

Sursa:CBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase