Home » D:News » O corabie de sclavi, descoperita langa insulele Caicos

O corabie de sclavi, descoperita langa insulele Caicos

O corabie de sclavi, descoperita langa insulele Caicos
Publicat: 26.11.2008
Arheologii marini au descoperit ramasitele unui vas care transporta sclavi si care a naufragiat in apropierea insulelor Turks si Caicos in 1841, eliberand stramosii multor rezidenti actuali ai acestor insule.

Aproximativ 192 de africani au supravietuit scufundarii navei spaniole Trouvadore, reusind sa se refugieze pe insulele Caicos si Turks, aflate sub administratie britanica, cea care interzisese comertul cu sclavi. Politica britanica a insemnat dobandirea libertatii pentru fostii sclavi, care au reusit sa se stabileasca in aceste locuri. De-a lungul anilor, nava a fost uitata, astfel incat, in momentul in care descoperirea ei a fost legata de prezenta localnicilor, multi dintre ei s-au declarat socati. Reprezentantii muzeului local, implicati in cercetari, au declarat ca acesta este singurul naufragiu cunoscut in zona.

“Oamenii de pe insule au o legatura directa cu naufragierea vasului care a constituit un important eveniment istoric. Acesta este modul in care majoritatea dintre ei au ajuns aici. Speram ca descoperirea sa ii incurajeze sa protejeze si sa afle mai multe despre istoria locala, mai ales in ceea ce priveste istoria subacvatica”, declara Don Keith, unul dintre cercetatorii care au facut descoperirea.
“ Vom continua investigatiile pentru ca incercam sa reorganizam faptele, iar aceste ruine acvatice reprezinta o parte importanta a istoriei insulelor Caicos si Turks”, adauga arheologul Toni Carell.

Sursa: Discovery
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase