Home » D:News » S-a lansat Asociatia Romana a Carbonului

S-a lansat Asociatia Romana a Carbonului

S-a lansat Asociatia Romana a Carbonului
Publicat: 19.06.2009
Conferinta de lansare a Asociatiei Romane a Carbonului (ARC) a avut loc astazi, 19 iunie 2009, incepand cu ora 10:00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Evenimentul a beneficiat de prezenta domnului Adrian Gearap, reprezentant al Ministerului Mediului, a doamnei Hortensia Dumitriu – Directorul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, precum si a reprezentantilor COGEN Romania si CIROM.

Conferinta a renunit intr-un cadru select reprezentanti ai autoritatilor ce sustin initiativa retelei de profesionisti ai acestui important sector de afaceri, oepratori economici si institute de cercetare precum si colaboratori ai membrilor fondatori ai asociatiei, care doresc sa se implice activ in proiecte de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera si intr-un proiect demonstrativ privind “sechestrarea” dioxidului de carbon.

Asociatia Romana a Carbonului apare ca prima asociatie a operatorilor si traderilor de carbon si gaze cu efect de sera, precum si a entitatilor de cercetare-dezvoltare din domeniu, care ofera acum un spatiu comun de discutie comunitatii de afaceri din Romania si sprijin in comunicarea institutionala pentru membrii sai.

ARC isi propune ca obiectiv specific punerea in aplicare a unui program de implementare a tehnologiilor de producere a energiei verzi din surse regenerabile prin asigurarea de resurse financiare pe termen mediu si lung, cu sprijinul guvernului sau a institutiilor financiare europene. In acelasi timp, asociatia urmareste promovarea unor proiecte de cercetare privind tehnologiile de “sechestrare” a dioxidului de carbon.

Asociatia Romana a Carbonului va contribui si la promovarea unor proiecte de acte normative catre institutii centrale de decizie, oferind sprijin pentru elaborarea de reglementari nationale, necesare implementarii directivei EU ETS (Emission Trading System), adoptata in urma Protocolului de la Kyoto, precum si identificarea politicilor menite sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase