Home » D:News » Moartea Pitiei sau In ce cartier mai locuieste Sfinxul astazi?

Moartea Pitiei sau In ce cartier mai locuieste Sfinxul astazi?

Moartea Pitiei sau In ce cartier mai locuieste Sfinxul astazi?
Publicat: 20.07.2009
Un eveniment de lectura-spectacol cu Sebastian Grama si actrita Rozana Radu

Fundatia Calea Victoriei va invita duminica 26 iulie, de la 19:00 la un eveniment de lectura-spectacol. Pretextul este rasul. Avem o savuroasa parodie (Moartea Pitiei, de Friedrich Dürrenmatt) si doua lumi: cea a mitologiei, a legendelor si a tragediei grecesti si respectiv cea a noastra. Ca intre acestea doua exista diferente – lesne de observat. Ca vor fi existand si complicitati – putem banui macar fiindca una este premisa majora a culturii europene, iar cealalta este, momentan cel putin, concluzia. Nietzsche, Freud, Heidegger si cativa regizori de teatru dintre cei mari ni i-au reamintit, care cum, pe Greci. Dürrenmatt o face la randu-i – in felul sau. Pentru noi, Sebastian Grama, dinspre filosofie, si actrita Rozana Radu, intr-o lectura-spectacol dublata de serioase-voioase interventii cu aplecare hermeneutica, incearca sa retraseze calea dramaturgului si prozatorului elvetian catre o solutie la problema pe care ne-o pune strania oglinda a istoriei ca labirint parcurs de spirit pana astazi.

Rozana Radu este absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”, Bucuresti, sectia Actorie, sefa de promotie, clasa coordonator lect. univ. Doru Ana (2006). A jucat in numeroase piese de teatru si in filme.

Sebastian Grama este absolvent al Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti si detine doctorat in filosofie. Este lector univ. dr. la Facultatea de Filosofie a U.B. Autor de articole si studii de specialitate, precum si de proza scurta si de eseuri literare aparute in diferite reviste.

Data: duminica, 26 iulie, 19:00
taxa: 30 ron – adulti, 25 ron – elevi, studenti
inscrieri la: [email protected]

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase