Home » D:News » Retezatul a pierdut finala competitiei pentru alegerea celor 7 Minuni ale Naturii

Retezatul a pierdut finala competitiei pentru alegerea celor 7 Minuni ale Naturii

Retezatul a pierdut finala competitiei pentru alegerea celor 7 Minuni ale Naturii
Publicat: 22.07.2009
28 de monumente naturale se gasesc pe lista celor care vor intra in finala; printre acestea se numara Marele Canyon din SUA si Marea Bariera de Corali din Australia

Alte finaliste sunt padurea amazoniana, Marea Moarta, Muntele Kilimanjaro si Arhipelagul Galapagos. Lista completa se gaseste aici. Din pacate, Retezatul nu se gaseste printre "minunile" selectate pentru finala.

Competitia este organizata de asociatia “New 7 Wonders”, condusa de exploratorul elvetian Bernard Weber, asociatie care a organizat si alegerea celor 7 Noi Minuni ale Lumii create de om, in urma cu doi ani.

Pentru alegerea celor 7 minuni ale naturii au fost propuse, initial, 261 de situri din intrega lume. “Finalistele” au fost alese de o comisie de experti, dintr-o lista de 77 de potentiale noi minuni care au intrunit cele mai multe voturi intr-o prima faza a competitiei. Desemnarea celor 7 minuni se va face prin voturile publicului; se poate vota prin telefon sau online, iar organizatia preconizeaza ca la vot vor participa cca. un miliard de persoane. “Castigatorii” vor fi anuntati in 2011.

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase