Home » D:News » O noua tehnica chirurgicala reda mobilitatea chipurilor paralizate

O noua tehnica chirurgicala reda mobilitatea chipurilor paralizate

O noua tehnica chirurgicala reda mobilitatea chipurilor paralizate
Publicat: 19.07.2007
O noua tehnica chirurgicala combinata cu fizioterapia intensiva poate reda mobilitatea chipurilor deformate de paralizie, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite, informeaza AFP.

Tehnica, botezata "transfer temporar de tendon", a dat rezultate bune pe sapte pacienti, a indicat profesorul Patrick Byrne, de la Facultea de Medicina din cadrul Universitatii Johns Hopkins din Baltimore, Maryland, autorul interventiilor chirurgicale.

Operatia consta in efectuarea unei incizii cu o lungime de 3 – 4 centimetri pe pielea acoperita de par in zona dintre ureche si tampla.

Tendonul care leaga muschiul temporal de maxilar este sectionat si intins orizontal cu 3 – 4 centimetri, dupa care este legat la randul lui de muschii bucali.
Inainte si dupa interventia chirurgicala pacientul urmeaza o fizioterapie intensiva, destinata sa tonifieze muschii.

Cei sapte pacienti "s-au declarat satisfacuti" de rezultate, fiiind capabili dupa interventia chirurgicala sa se alimenteze, sa vorbeasca si sa zambeasca, spun autorii acestei noi tehnici.

Restabilirea supletii si expresiei unui chip paralizat este una dintre marile provocari ale chirurgiei estetice de astazi, a precizat Byrne. Dar nu exista o procedura ideala pentru restabilirea totala a functiilor faciale, a continuat acesta, pentru ca fiecare caz de paralizie este unic. (MEDIAFAX)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase