Home » Descopera in Romania » Cum arată primul castel de lut din România, devenit celebru în străinătate

Cum arată primul castel de lut din România, devenit celebru în străinătate

Publicat: 25.07.2016
Doi tineri antreprenori au intrat în atenţia BBC cu ideea inedită de afacere pe care au iniţiat-o.

Bucureştenii Răzvan şi Gabriela Vasile au lăsat în urmă viaţa din Capitală pentru a construi un castel de lut în Porumbacu de Sus, la 40 de km de Sibiu, unde vor să atragă cât mai mulţi turişti.

„Castelul” nu este finalizat în totalitate şi nu poate caza turişti, însă primeşte deja numeroase reacţii pozitive de la oamenii care vizitează zona. Castelul de Lut Valea Zânelor, pagina de Facebook a viitorului hotel, are peste 20.000 de aprecieri, iar un cuplu a ales să se căsătorească în acest loc, scrie BBC.

Toate materialele din care este realizat „castelul ”sunt naturale, constructorii folosind lut, paie şi piatră, iar camerele nu au finisaje moderne, conform site-ului Casa Mea.
 
 
Tot tradiţională va fi şi modalitatea de a încălzi cele zece camere ale hotelului pe timpul iernii, prin intermediul şemineelor, scrie ZF.
 
 
Tinerii afacerişti au apelat la ajutorul unui arhitect pentru a realiza un proiect aşa cum au visat şi plănuiesc să deschidă şi un restaurant până la finalul anului, în care să folosească doar mâncare bio.
 

Foto: Ziarul Financiar

Sursa: Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase