Home » D:News » Fumatul nu agraveaza cancerul la san

Fumatul nu agraveaza cancerul la san

Fumatul nu agraveaza cancerul la san
Publicat: 30.10.2007
Fumatul este asociat cu marirea riscului de a face cancer si, de asemenea, este un obstacol in fata tratamentului impotriva bolii. Totusi, fumatul nu agraveaza si nu duce la formarea cancerului la san. Acesta este rezultatul unui studiu de 35 de ani, pe mai bine de 6000 de pacienti.

Fumatul nu sporeste si nu agraveaza cancerul la san, scrie siteul Sciencedaily.com.

"Am presupus ca fumatul ar putea rezulta un cancer la san mai agresiv, insa nu este cazul", a spus Mattherw Abramowitz, medic la Fox Chase Cancer Center, acesta fiind multumit de rezultat, chiar daca problema fumatorilor ramane: "Nu sunt vesti bune despre fumat, insa, atat timp cat 10% dintre pacientii nostri sunt fumatori, acest studiu ne aduce o usurare. Intrebarea care ramane este daca fumatul le influenteaza supravietuirea", a mai spus Abramowitz.

De asemenea, Abramowitz a dezvoltat subiectul cancerului la san si posibilitatea ca fumatul sa agraveze aceasta tumoare: "Nu este nicio legatura intre fumat si agravarea tumorii. Intrebarea care ramane este daca fumatul le afecteaza viata acestor femei. In alte cuvinte, afecteaza fumatul comportamentul tumorii, comportamentul ei la tratament sau refacerea dupa tratament?", a mai spus medicul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase