Home » D:News » A fost descoperită regiunea din creier responsabilă pentru egoism

A fost descoperită regiunea din creier responsabilă pentru egoism

Publicat: 22.01.2013
Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care au suferit vătămări ale unei părţi de mici dimensiuni din creier au oferit, în mod neaşteptat, sume mari de bani unor străini.

În cadrul unui joc de investiţii efectuat în laborator, trei femei ce suferiseră vătămări într-o parte a creierului cunoscută sub numele de basolateral amygdala (ABL) cedau de două ori mai mulţi bani unor străini în comparaţie cu oamenii sănătoşi.

Aceste femei nu se aşteptau să obţină mai mulţi bani înapoi, explică o echipă internaţională de cercetători în studiul publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences. De asemenea, femeile nu credeau că persoana căreia i-au dat banii era neapărat o persoană de încredere. Atunci când au fost întrebate de ce au investit atât de mulţi bani, femeile nu au putut oferi un răspuns.

Oamenii de ştiinţă susţin că rezultatele studiului sugerează că atunci când funcţionează normal, amigdala bazolaterală joacă un rol important în activarea egoismului – inhibând astfel generozitatea.

Sursa: Science News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase