Home » D:News » Câte bătăi de inimă are un om de-a lungul vieţii?

Câte bătăi de inimă are un om de-a lungul vieţii?

Publicat: 10.02.2013
V-aţi întrebat vreodată de câte ori ne bate inima într-o viaţă? Sau oare câte bătăi de inimă au câinii, pisicile sau alte animale de-a lungul vieţii? Se pare că din cauza ratei metabolice şi a volumului, fiecare animal are, de-a lungul vieţii, aproximativ un miliard de bătăi ale inimii.

 

Pe măsură ce animalele devin mai mari, rata pulsului scade iar durata de viaţă se extinde, motiv pentru care, media bătăilor inimii tinde să fie aproape aceeaşi la toate fiinţele. 

Având în vedere că o pisică este de o sută de ori mai mare decât un şoarece, am putea crede că şi rata metabolică a ei (intensitatea cu este consumată energia) ar fi şi ea de 100 de ori mai mare. Însă, în acest caz, animalul al suferi de combustie felină spontană, deoarece suprafaţa pe care pisica o foloseşte pentru a disipa căldura produsă de procesul metabolic, nu creşte la fel de repede ca masa corpului. 

Aşa cum veţi vedea în tabelul de mai jos, oamenii sunt în capul listei, având în medie, 2,21 de miliarde de bătăi de inimă, urmaţi de găini cu 2,17 miliarde. În rest, mare parte dintre specii au, de-a lungul vieţii, în jur de 1 miliard de bătăi de inimă.  

Surse: San José State University, Gizmodo

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase