Home » D:News » Ce trebuie să faci ca să arăţi mai bine în poze?

Ce trebuie să faci ca să arăţi mai bine în poze?

Ce trebuie să faci ca să arăţi mai bine în poze?
Publicat: 18.02.2013
Fie că aveţi de când să vă faceţi o şedinţă foto, fie că urmează să mergeţi la un eveniment unde vor fi mulţi fotografi, ar fi bine să ştiţi ce parte a feţei vă expuneţi pentru a părea mai atrăgători.

În primul rând, separare „stânga-dreapta” este un pic neclară. Desigur, 90% din totalul populaţiei este dreptace, dar doar la 80% dintre noi piciorul drept este dominant. În acelaşi timp, 70% dintre oameni au ochiul drept dominant, pe când doar 60% dintre noi aud mai bine cu urechea dreaptă. 

În al doilea rând, în creierele noastre sunt alcătuite din două părţi care, în mare, nu sunt conectate unele de altele. Atât în partea dreaptă, cât şi în cea stângă a creierului există aproximativ 50 de miliarde de neuroni, dar legătura dintre aceste două părţi este foarte mică, de doar un sfert de miliard de neuroni. 

Ca rezultat al acestui lucru, feţele noastre nu sunt simetrice, partea dreaptă va fi un pic diferită de stânga. Mai mult, pe măsură ce îmbătrânim, diferenţa creşte. Aşa cum a spus Coco Chanel „la 20 de ani ai faţa pe care ţi-a dat-o Dumnezeu, la 50 ai faţa pe care o meriţi”. 

În al treilea rând, creierele şi corpurile noastre sunt conectate încrucişat, ceea ce însemna că, în general, partea dreaptă a creierului controlează partea stângă a corpului şi invers. 

Cunoscând aceste informaţii, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Wake Forest, din Carolina de Nord, au încercat să studieze care parte a feţei este mai atrăgătoare. În studiu, specialiştii au fotografiat 20 de voluntari cu vârste între 35 şi 65 de ani. Imaginile au surprins, pe rând partea dreaptă şi pe cea stângă a feţei dintr-un unghi de 37 de grade. 

Apoi, un grup de 37 de studenţi a primit câte 4 tipuri de imagini: una cu partea din dreapta a feţei, una cu partea din stânga şi alte două în care partea din dreapta a feţei era văzută în oglindă astfel încât să pară că este stânga şi invers.

 Aceştia au fost rugaţi să noteze cât de atrăgătoare erau chipurile din fotografii în timp ce pupilele le erau urmărite astfel încât oamenii de ştiinţă să observe dilatarea lor (mărirea pupilei este legată de intensitatea pe care o evocă o imagine studiată). 

Rezultatele au arătat că, în general, studenţii au preferat partea stângă a chipului, atât a bărbaţilor cât şi a femeilor, pupilele lor dilatându-se mai mult atunci când analizau fotografiile care surprindeau partea stânga a chipului unei persoane. 

De curând, un alt studiu sublinia că fetele îşi petrec de două ori mai mult timp uitându-se în oglindă, comparativ cu băieţii, motiv pentru care multe dintre ele probabil că au descoperit deja care parte a feţei este mai atrăgătoare. 

Sursa: ABC Science
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase