Home » D:News » Fericirea vine diferit la bărbaţi şi la femei: cercetătorii ne spun ce anume ne face fericiţi în funcţie de sex

Fericirea vine diferit la bărbaţi şi la femei: cercetătorii ne spun ce anume ne face fericiţi în funcţie de sex

Fericirea vine diferit la bărbaţi şi la femei: cercetătorii ne spun ce anume ne face fericiţi în funcţie de sex
Publicat: 07.04.2013
V-aţi întrebat vreodată dacă bărbaţii şi femeile ating fericirea prin aceleaşi mijloace? Acum, un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie vine să ne arate ce anume îi face pe băraţi fericiţi şi ce anume determină fericirea femeilor.

Deşi oamenii au priorităţi şi puncte de vedere diferite în ceea ce priveşte atingerea fericirii, un nou studiu a scos la iveală faptul că anumite principii de viaţă contribuie la fericirea noastră a tuturor. 

Pe de altă parte, studiul a constatat şi că normele de gen ar putea juca un rol important atunci când vine vorba de nivelul de fericire atins. 

Studiul a măsurat 12 factori ai vieţii în urma cărora s-a constatat că nivelul mediu de fericire raportat de indivizi este undeva la 64%. Cu toate acestea, femeile şi bărbaţii au raportat diferit nivelul de fericire, atunci când s-au luat în calcul factori multipli.

Mai exact, cercetătorii au constatat că bărbaţii erau cu mult mai satisfăcuţi aspectul lor fizic, motiv pentru care ating un nivel mai mare al fericirii, comparativ cu femeile. De asemenea, bărbaţii au declarat că se simt fericiţi în ceea ce priveşte cariera, venitul şi siguranţa la locul de muncă. 

În schimb, femeile au declarat că au un nivel mai crescut de fericire atunci când vine vorba de viaţa amoroasă, sex şi familie. 

În paralel, studiul a subliniat şi faptul că ceea ce îi îngrijorează pe oameni cel mai mult sunt problemele financiare. Aproape 46% dintre cei intervievaţi au declarat că în vaţa de zi cu zi îşi fac griji cu privire la situaţia bănească. Mai mult, potrivit participanţilor la studiu, lucrurile ar sta mult mai bine dacă ar beneficia de o mică creştere a veniturilor, lucru care sugerează că, în general oamenii nu vor să se îmbogăţească, ci să îţi diminueze grijile de zi cu zi. 

Pe de altă parte, chiar dacă jumătate dintre voluntari au declarat că au o privire pozitivă asupra vieţii, unul din cinci cupluri a raportat că optimismul partenerilor a scăzut după căsătorie. În aceeaşi ordine de idei, o treime dintre participanţi au spus că ar fi mai fericiţi dacă partenerul de cuplu ar da dovadă de mai multă dăruire. 

În acelaşi studiu, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că printre factorii care contribuie la atingerea unui nivel ridicat de fericire se numără şi: vremea bună, regimul alimentar sănătos, siguranţa locului de muncă şi observaţiile pozitive venite din partea superiorilor, prevenirea sau combaterea bolilor, timpul petrecut cu familia şi rezultatele bune obţinute de echipa favorită din sport. 

Studiul a arătat discrepanţele dintre ceea ce consideră femeile că este important în viaţă şi ceea ce cred bărbaţii. 

Sursa: Counsel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase