Home » D:News » „Mărimea nu contează”? Cel mai nou studiu asupra dimensiunii penisului oferă un răspuns diferit (VIDEO)

„Mărimea nu contează”? Cel mai nou studiu asupra dimensiunii penisului oferă un răspuns diferit (VIDEO)

„Mărimea nu contează”? Cel mai nou studiu asupra dimensiunii penisului oferă un răspuns diferit (VIDEO)
Publicat: 09.04.2013
Eterna întrebare - „este importantă mărimea penisului pentru femei” - a fost analizată de o echipă internaţională de cercetători în cadrul unui nou studiu. Răspunsul acestora este ferm: da, mărimea contează.

Cercetătorii au concluzionat că femeile îi consideră mai atrăgători pe bărbaţii cu penisul mai mare. Mai mult, femeile preistorice care puteau observa dimensiunile organelor sexuale ale bărbaţilor sumar îmbrăcaţi ar fi putut juca un rol în evoluţia organelor genitale mai mare, alegând să se înmulţească cu partenerii mai bine dotaţi.

Cercetătorii au declarat că au hotărât să studieze acest subiect deoarece cercetările precedente au oferit răspunsuri neclare, un posibil motiv fiind faptul că au întrebat femeile prea direct.

„Ţinând cont că dimensiunea penisului reprezintă un subiect sensibil, este dificil de stabilit dacă femeile care au participat la cercetările precedente au minţit sau pur şi simplu s-au păcălit singure atunci când au oferit acele răspunsuri”, a comentat principalul autor al noului studiu, Brian Mautz, cercetător postdoctoral în evoluţie şi selecţie sexuală în cadrul Universităţii Ottawa.

De aceea, oamenii de ştiinţă au ales să efectueze un nou tip de studiu, folosind imagini generate pe computer care înfăţişau bărbaţi cu diferite înălţimi, forme ale corpului şi lungimi ale penisului în stare flască.

La studiu au participat 105 femei australiene care au văzut 53 de imagini generate pe computer pe care le puteau roti pentru a le studia din diferite unghiuri.

Femeile, toate heterosexuale, nu ştiau că participă la un studiu referitor la dimensiunea penisului. Cercetătorii le-au solicitat să ofere o notă fiecărei imagini în funcţie de nivelul de atracţie sexuală. Răspunsurile au fost colectate în mod anonim.

Cercetătorii au descoperit că femeile considerau că bărbaţii înalţi cu penisuri lungi erau cei mai atrăgători.

De asemenea, studiul a arătat că femeile tindeau să privească mai mult imaginile ce înfăţişau bărbaţii mai bine dotaţi. Cu toate acestea, diferenţa de timp nu era foarte mare, fiecare imagine fiind notată în aproximativ trei secunde.

Care este dimensiunea ideală a penisului? La această întrebare cercetătorii nu pot oferi un răspuns.

„Nu am identificat o dimensiune ideală a penisului sau o înălţime perfectă”, a explicat Mautz.

„Ce am observat este că «notele de atracţie» continuau să crească în cazul celor mai mari valori ale acestor două trăsături”, a mai spus cercetătorul.

Cu toate acestea, modelul folosit de cercetări prezice că penisul cel mai atrăgător ar măsura 12,8-14,2 centimetri în stare flască. Mautz notează că această dimensiune ideală este mai apropiată de media înregistrată în rândul populaţiei (de 9 centimetri) decât dimensiunile ideale prezise de acest model pentru alte trăsături ale corpului, sugerând că femeile preferă ca raportul umeri/şold şi înălţimea să fie mai mari în dauna unei dimensiuni extreme a penisului.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul ştiinţific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Oamenii de ştiinţă anunţă că rezultatele cercetării „contrazic în mod direct afirmaţiile conform cărora dimensiunea penisului nu este relevantă pentru femei” şi afirmă că acestea oferă totodată un indiciu asupra motivului pentru care bărbaţii tind să aibă organe genitale mai mari decât celelalte primate.

„Rezultatele noastre arată că selecţia partenerilor de către femei ar fi putut juca un rol în evoluţia penisului uman relativ mare”, au comentat autorii cercetării.

„Înainte ca oamenii să poartă haine, penisul uman ar fi fost uşor de zărit de potenţialele partenere”, au adăugat oamenii de ştiinţă.

Surse: AFP, Nature

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase