Home » D:News » Cea mai înaltă clădire din lume este construită în mijlocul unui câmp din China (FOTO/VIDEO)

Cea mai înaltă clădire din lume este construită în mijlocul unui câmp din China (FOTO/VIDEO)

Publicat: 18.05.2013
O companie chineză renumită pentru producţia de unităţi de aer condiţionat construieşte acum un oraş vertical ce va intra în Cartea Recordurilor. Broad Sustainable Construction (BSB) a anunţat în cursul acestei săptămâni că va începe lucrările de construcţie la turnul care va deveni cea mai înaltă clădire din lume şi, totodată, un model pentru modul în care China va gestiona urbanizarea în masă.

Turnul va purta numele de „Sky City” şi se va înălţa la 838 de metri de sol, fiind cu 10 metri mai înalt decât cel mai înalt zgârie-nori din prezent, Burj Khalifa din Dubai. Turnul va fi construit în capitala provincială Changsha, cu 7 milioane de locuitori, un oraş mic în comparaţie cu Beijing sau Shanghai.

BSB anunţă că acest proiect reprezintă „următorul pas în urbanizare”. Turnul va găzdui aproximativ 30.000 de persoane în cele 202 etaje în care se vor găsi birouri, un hotel, o şcoală, un spital, 92 de lifturi şi 17 locuri de aterizare pentru elicoptere.

Poriectul nu a fost lipsit de controverse. În 2011, şeful BSB, Zhang Yue, anunţa că firma sa a reuşit să construiască o clădire de 30 de etaje în doar 15 zile cu ajutorul unor elemente prefabricate din oţel şi beton. Yue spunea că aceeaşi metodă urma să fie folosită pentru Sky City, urmând să înceapă construcţia în doar 90 de zile. Compania a fost nevoită să-şi amâne planurile, deoarece autorităţile locale nu au eliberat autorizaţiile necesare. Acum, BSB anunţă că turnul va fi construit în 7 luni.

Sursa: Quartz

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase