Home » D:News » Doar 5% dintre oameni se spală corect pe mâini. Te numeri printre ei?

Doar 5% dintre oameni se spală corect pe mâini. Te numeri printre ei?

Doar 5% dintre oameni se spală corect pe mâini. Te numeri printre ei?
Publicat: 12.06.2013
Spălatul pe mâini, unul dintre cele mai importante obiceiuri care ne ajută să ne menţinem sănătatea, este destul de simplu. Şi cu toate acestea, există şanse ca tu să nu te speli cum trebuie. Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Michigan State University a demonstrat că majoritatea oamenilor care se spală pe mâini nu folosesc destul de mult timp săpunul astfel încât să reuşească să ucidă bacteriile.

Mai exact, doar 5% dintre participanţi se spălau pe mâini într-un mod eficient. Mai grav este că o treime dintre subiecţi nici măcar nu foloseau săpun, în timp ce 10 procente nu se spălau deloc după ce mergeau la o toaletă publică. 

În timpul studiului au fost monitorizate 3.749 persoane care au folosit toatele publice din baruri şi restaurante. 

„Rezultatele au fost surprinzătoare deoarece cercetări anterioare au sugerat că un procent mult mai mare din populaţie se spală pe mâini corespunzător”, a declarat dr. Carl Borchgrevin. 

Cât de mult ar trebui să dureze spălatul pe mâini?

Spălatul pe mâini este principalul mod în care prevenim răspândirea infecţiilor, potrivit Centrului pentru Contropul şi Prevenirea Bolilor. Neadoptarea acestui obicei este cauza a jumătate din intoxicaţiile alimentare apărute anual. 

Spălatul mâinilor cu săpun timp de 15-20 de secunde este singurul mod eficient de practicare a acestui obicei sănătos. În schimb, în studiu s-a constatat că în general, durata spălatului pe mâini este de doar 6 secunde. 

 De asemenea, în studiu s-a constatat că femeile şi bărbaţii abordează diferit această problemă. În rândul bărbaţilor, 15 procente nu se spălat deloc pe mâini, comparativ cu doar 7 femei. În plus, s-a observat că doar 50% dintre bărbaţii care se spală pe mâini folosesc săpun, spre deosebire de femei care folosesc săpunul în proporţie de 78 de procente. 

Sursa: Medical Daily

 

 

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase