Home » D:News » Nu te interesează problema poluării? S-ar putea să îţi pese dacă în joc este viaţa ta

Nu te interesează problema poluării? S-ar putea să îţi pese dacă în joc este viaţa ta

Nu te interesează problema poluării? S-ar putea să îţi pese dacă în joc este viaţa ta
Publicat: 08.09.2013
În ultimii ani, multe studii au indicat că expunerea la poluare poate duce la apariţia mai multor probleme de sănătate. Poluarea produsă de fabricile industriale, automobile sau alte surse similare, poate duce la boli respiratorii, cancer şi boli de inimă.

Acum, un nou studiu prezintă încă un motiv pentru care ar trebui să ne străduim să limităm poluarea. Analiza, finanţată de California Air Resources Board, a scos la iveală faptul că oamenii care au fost expuşi la ozonul format în partea inferioară a troposferei, care este un gaz puternic cu efect de seră, aveau o probabilitate mai mare de a deceda prematur din cauza bolilor cardiovasculare. 

În studiu, oamenii de ştiinţă de la Universitatea California Berkeley au monitorizat 73.000 de rezidenţi din California. Scopul cercetării a fost de a estima nivelul de expunere al participanţilor la poluarea din aer. Specialiştii au folosit informaţii din baza de date guvernamentală şi modele statistice pentru a estima nivelul mediu de expunere la ozon, la dioxid de azot şi la particule fine de materie. 

Datele privind fiecare participant au fost colectate între anii 1982 – 2000.

Pe baza acestora cercetătorii au descoperit că expunerea cronică la ozon creşte riscul individului de a deceda din cauza bolilor cardiovasculare. De asemenea, specialiştii au concluzionat că expunerea cronică la dioxid de azot, care, de obicei, este cauzată de poluarea din trafic, duce la o creşterea riscului de a deceda ca urmare a cancerului la plămâni. 

„Ozonul a fost deja asociat cu problemele respiratorii, dar acesta este primul studiu care arată că el creşte riscul decesului ca urmare a bolii cardiace ischemice, o tulburare ce ucide mai bine de 7 milioane de oameni anual”, a declarat autorul studiului, Michael Jerrett profesor la UC Berkeley’s School of Public Health. 

„Cel mai probabil, studiul nostru va ridica numărul de decese estimate ca fiind cauzate de poluarea din aer la sute de mii pe an”, a mai spus acesta. 

Sursa: Counsel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase