Prima pagină D:News

8 motive demonstrate ştiinţific pentru care viaţa oamenilor frumoşi este mai uşoară

Redactia Descopera.ro | 01.05.2014 | ● Vizualizări: 2007
8 motive demonstrate ştiinţific pentru care viaţa oamenilor frumoşi este mai uşoară      (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Contrar credinţei populare, frumuseţea nu este subiectivă deoarece, în general, bărbaţii şi femeile cad de acord asupra persoanelor care sunt sau nu atrăgătoare.

Ce îi face pe unii oameni să pară mai atrăgători?

Pomeţii proeminenţi, buzele pline şi o bărbie subţire, sunt trăsăturile ideale dacă vorbim de femei. Bărbaţii, în schimb, se pare că sunt percepuţi ca fiind mai atrăgători dacă au un maxilar puternic şi o bărbie lată. 

Potrivit mai multor studii, aceste trăsături semnalează şi că persoanele care le deţin sunt percepute ca fiind mai sănătoase şi mai inteligente.Iată câteva avantaje pe care ştiinţa susţine că le au persoanele care arată bine:

1. Oamenii frumoşi sunt percepuţi ca fiind mi sănătoşi

Simetria facială, care este considerată un element cheie al frumuseţii, poate fi interpretat ca un semn al sănătăţii. Într-un studiu, oamenii de ştiinţă australieni, au modifica poze în care apăreau chipurile unor tineri, făcându-i pe aceştia să aibă feţe simetrice. Rezultatele au arătat că participanţii au notat fotografiile modifica ca reprezentând persoane mai sănătoase, decât cele din imaginile nemodificate. 

Astfel, studiul a concluzionat că indivizii cu feţe asimetrice sunt percepuţi ca fiind mai puţin sănătoşi. 

2. Oamenii frumoşi chiar sunt mai sănătoşi

Deşi legătura dintre simetria facială şi starea de sănătate reală este slabă, se pare că indivizii care au trăsături faciale distincte sunt percepuţi ca fiind mai puţin atrăgători şi astfel ei sunt mai predispuşi la boli, paraziţi şi alte probleme de sănătate. 

3. Oamenilor frumoşi le este mai uşor să îşi găsească parteneri

Bărbaţii sunt în căutarea femeilor atrăgătoare deoarece un aspect fizic plăcut semnalează tinereţe, sănătate şi şanse mai mari de a avea urmaşi.

4. Oamenii frumoşi sunt mai inteligenţi

Oamenii de ştiinţă de la University of New Mexico au descoperit că inteligenţa generală este asociată pozitiv cu simetria corpului, o caracteristică ce serveşte ca indicator pentru mai multe calităţi atrăgătoare precum sănătatea sau dominanţa socială. 

5. Persoanele frumoase sunt mai convingătoare

Oamenii care arată bine se pot folosi de această calitate pentru a capta atenţia şi a-i convinge pe cei din jur. Oamenii atrăgători sunt mai convingători deoarece ei posedă sau dezvoltă trăsături de personalitate cheie (inteligenţă şi abilităţi sociale puternice) care îi ajută să comunice mai eficient. De asemenea, oamenii de ştiinţă au descoperit că, spre deosebire de vorbitorii neatrăgători, persoanele atrăgătoare reuşesc să vorbească mai fluent. 

6. Companiile cu directori atrăgători au vânzări mai mari

Într-un studiu realizat pe aproximativ 300 de agenţii de publicitate olandeze, economiştii au descoperit că firmele care aveau directori mai atrăgători aveau venituri mai mari. Productivitatea generală şi vânzările erau mai mari în companii cu manageri mai atrăgători deoarece firmele cu lucrători mai atrăgători aveau un avantaj atunci când interacţionau cu clienţii. 

7. Şi în politică, persoanele frumoase sunt avantajate

Potrivit unui studiu realizat în Finlanda, oamenii care arată bine sunt avantajaţi şi pe plan politic. Mai exact, aceştia obţin cu 20% mai multe voturi, comparativ cu restul peroanelor mai puţin atrăgătoare. 

8. Indivizii frumoşi sunt percepuţi drept persoane mai plăcute şi de încredere

În general, se pare că ne purtăm mai bine cu persoanele mai atrăgătoare. Într-un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard, oamenii de ştiinţă au descoperit că fardurile le ajută pe femei să fie mai atrăgătoare şi să pară mai competente, mai plăcute şi de încredere. 

Sursa: Business Insider