Home » D:News » De ce sunt mult mai grele tracţiunile pentru femei decât pentru bărbaţi?

De ce sunt mult mai grele tracţiunile pentru femei decât pentru bărbaţi?

De ce sunt mult mai grele tracţiunile pentru femei decât pentru bărbaţi?
Publicat: 07.01.2014
Săptămâna aceasta, agenţia de presă AP a anunţat că US Marine Corps va amâna aplicarea unui nou standard care solicita femeilor recrutate să reuşească la testul anual să realizeze trei tracţiuni, la fel ca bărbaţii. Această solicitare urma să devină valabilă anul acesta, însă aplicarea sa a fost amânată după ce testele au arătat că 55% dintre femeile dintr-o bază din Carolina de Sud nu reuşeau să facă trei tracţiuni.

Faptul că femeile din trupele de puşcaşi marini nu reuşesc să realizeze trei tracţiuni i-a făcut pe mulţi oameni să se întrebe de ce este atât de dificil acest exerciţiu pentru femei.

Tim Hewett, director de cercetare în cadrul departamentului de medicină sportivă de la Ohio State University Wexner Medical Center, afirmă că motivul pentru care femeile consideră tracţiunile mai dificile decât brăbaţii este faptul că acestea au mai puţin masă musculară în partea superioară a corpului.

Studiile efectuate cu ajutorul aparatelor de rezonanţă magnetică arată că femeile au cu aproximativ 40% mai puţină masă în partea superioară a corpului decât bărbaţii, explică Hewett. Acest lucru înseamnă că, în general, partea superioară a corpului unei femei are doar 50%-60% din puterea părţii superioare a corpului unui bărbat.

Pe de altă parte, puterea părţii inferioare a corpului unei femei este mult mai apropiată de cea a unui bărbat. Studiile arată că extremităţile inferioare ale femeilor prezintă cam 80%-90% din forţa zonelor similare ale unui bărbat, atunci când sunt luate în calcul diferenţele de dimensiuni. De asemenea, femeile au o capacitate de anduranţă mai mare decât cea a unui bărbat, mai spune Hewett.

„Femeile au şi ele avantajele lor fizice; singura diferenţă care bate la ochi este în ceea ce priveşte măsurătorile puterii musculare, mai ales în extremităţile superioare”, afirmă Hewett.

Desigur, fiecare individ este diferit, şi există în mod evident femei care pot face multe tracţiuni. O femeie din trupele puşcaşilor marini a declarat că anul trecut putea să facă o singură tracţiune, dar acum poate face opt, urmând să continue să lucreze pentru a-şi îndeplini obiectivul: realizarea a 12 tracţiuni.

Anul trecut, trei femei din trupele puşcaşilor marini au devenit primele femei care au reuşit să termine antrenamentul de infanterie al Marine Corps, considerat a fi unul dintre cele mai dificile antrenamente din armata SUA.

Sursa: LiveScience

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase