Home » D:News » Spuneţi adio parolelor! Google a achiziţionat SlickLogin, sistemul de autentificare al viitorului

Spuneţi adio parolelor! Google a achiziţionat SlickLogin, sistemul de autentificare al viitorului

Spuneţi adio parolelor! Google a achiziţionat SlickLogin, sistemul de autentificare al viitorului
Publicat: 18.02.2014
Compania israeliană SlickLogin, specializată în producerea de parole de conectare pe internet, securizate nu prin combinaţii scrise pe tastatură, ci prin sunete, a anunţat că a fost cumpărată de grupul american Google.

Cu ajutorul acestui sistem, proprietarii de telefoane inteligente vor putea să îşi folosească dispozitivele pentru a-şi confirma identităţile, în loc să scrie parole de conectare pe site-urile pe care le consultă.

Un computer emite sunete ce nu pot fi auzite de urechea umană, dar care sunt captate de telefonul inteligent care, la rândul său, permite accesul pentru utilizator.

„Trebuie doar să vă puneţi telefonul în apropiere de laptopul sau tableta voastră şi vă veţi conecta”, au explicat reprezentanţii acestei companii tinere, al cărei produs principal nu a fost încă lansat pe piaţă.

„Am creat SlickLogin pentru că măsurile de securitate au devenite prea complicate”, au declarat cei trei membri fondatori ai acestui start-up israelian.

Grupul Google nu a oferit deocamdată detalii despre această achiziţie.

Compania SlickLogin are sediul la Tel Aviv. Creatorii săi spun că au dobândit deja o experienţă considerabilă lucrând într-o unitate specializată în securitatea cibernetică din cadrul armatei israeliene.

Surse: Mediafax, TechCrunch, SlickLogin

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase