Home » D:News » Prima înregistrare cu un sărut datează din anul 1872. În imagini apar două femei dezbrăcate

Prima înregistrare cu un sărut datează din anul 1872. În imagini apar două femei dezbrăcate

Publicat: 19.03.2014
Fotograful englez Eadweard Muybridge este primul care a filmat, în anul 1872, un sărut între două persoane. Din cauza concepţiilor care existau în acea perioadă în societate, el nu a putut filma un bărbat şi o femeie, ci două femei.

Folosind mai multe camere foto fixe, care au înregistrat imaginile secvenţial, Eadweard a reuşit să realizeze primul filmuleţ cu un sărut.

În imagini apar două femei, care au acceptat să fie filmate dezbrăcate. Moravurile din epoca victoriană nu-i permiteau să filmeze un bărbat şi o femeie sărutându-se complet goi.

Chiar dacă acum acestă scenă poate să pară provocatoare, în anii 1870 două femei goale care se sărutau pe gură nu ar fi surprins pe nimeni.

Societatea victoriană recunoştea şi condamna doar homosexualitatea masculină, considerând că femeile nu au un apetit sexual suficient de puternic pentru a duce la asemenea relaţii.

„Sărutul”, cum se intitulează acest filmuleţ, a fost realizat între anii 1872-1885, înainte de inventarea camerelor video şi se află în arhiva online Muybride. Fotograful a folosit mai multe camere foto fixe, care au înregistrat imaginile secvenţial.

Eadweard Muybridge a vrut neapărat să prezinte publicului său imaginile unor trupuri goale în mişcare, pentru a putea arăta astfel mai clar modul în care se mişcă corpul uman.

Muybridge s-a născut în 1830 în orăşelul britanic Kingston upon Thames, dar a plecat în Statele Unite în 1850, ca să-şi continue cariera acolo.

Cele mai cunoscute poze ale sale datează din 1872, când a fost angajat de Leland Stanford, fondatorul Universităţii Stanford, să fotografieze cai de curse.

Sursa: Daily Mail

Sursa foto: Eadweard Muybridge
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase