Home » D:News » Pe ce trebuie să cheltuiţi banii ca să fiţi fericiţi. Concluzia cercetătorilor

Pe ce trebuie să cheltuiţi banii ca să fiţi fericiţi. Concluzia cercetătorilor

Pe ce trebuie să cheltuiţi banii ca să fiţi fericiţi. Concluzia cercetătorilor
Publicat: 02.04.2014
Dacă v-aţi săturat să tot auziţi că banii nu aduc fericirea, aflaţi că oamenii de ştiinţă au demonstrat că putem într-adevăr să „cumpărăm” fericirea, dar contează foarte mult pe ce anume dăm banii.

Cei care sunt tentaţi să cumpere multe obiecte, oricât ar fi de valoroase, nu vor fi fericiţi, cred cercetătorii.

Un studiu recent a demonstrat că oamenii apreciază mai mult deât obiectele materiale experienţele de care pot avea parte cu ajutorul banilor, de exemplu vacanţele. Acestea îi fac într-adevăr fericiţi, spune Ryan Howell, co-autorul studiului.

El a observat reacţia oamenilor înainte şi după cumpărarea unor anumite obiecte sau experinţe. Deşi la început ei au recunoscut că hainele sau aparatele sunt o investiţie financiară mai bună, la final au recunoscut că sunt mai importante amintirile pe care le-au avut în urma unei vacanţe reuşite.

Iniţial însă, cercetătorii au observat o retincenţă în cumpărarea acestor experienţe, oamenii considerând probabil că nu era ceva util pentru ei.

În privinţa obiectelor, putem fi fericiţi dacă le cumpărăm, cu o singură condiţie însă: să le achiziţionăm pentru altcineva, nu pentru noi înşine.

Sursa: Quartz

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase