Prima pagină D:News

Vrei să ai un copil mai zvelt, mai binecrescut şi care învaţă mai bine? Oamenii de ştiinţă au o recomandare clară

Redactia Descopera.ro | 04.03.2014 | ● Vizualizări: 124
Copiii care petrec mai puţin timp în faţa televizorului şi a computerului dorm mai bine, învaţă mai bine şi se poartă mai bine, sugerează un studiu recent în SUA.     (Foto: Shutterstock.com) + zoom
Galerie foto (1)

Mai puţin timp petrecut în faţa televizorului şi a computerului se traduce printr-un somn mai bun, un indice de masă corporală mai aproape de valorile sănătoase, un comportament mai civilizat şi rezultate şcolare mai bune, spun specialiştii.

Peste 1.300 de copii americani au luat parte la un studiu realizat în cadrul unui prevenire a obezităţii infantile, rezultatele fiind publicate în JAMA Network Journals.

Dar autorii studiului au descoperit, analizând datele colectate, că reducerea timpului petrecut în faţa ecranului TV sau al computerului avea şi alte beneficii în afară de menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase.

Copiii care se uitau mai puţin la televizor şi petreceau mai puţin timp online sau jucând jocuri video dormeau mai mult, aveau note mai bune şi se comportau mai puţin agresiv. O expunere mai mică la violenţa prezentă în unele emisiuni TV şi jocuri video era asociată cu amplificarea comportamentelor pozitive şi reducerea celor agresive, a explicat autorul principal al studiului, dr. Douglas Gentile, de la Universitatea Statului Iowa.Factorul-cheie era supravegherea exercitată de părinţi, pentru a reduce timpul petrecut de copii în faţa ecranelor.

Rezultatele le confirmă pe cele ale unui studiu american anterior, realizat la Oregon Social Learning Center, ce arăta că acei copii care sunt lăsaţi de părinţi să petreacă mult timp în faţa ecranelor au o probabilitate mai mare de a fi supraponderali.

Un alt studiu, realizat la Universitatea Deakin din Melbourne, Australia, a arătat că acei copii care se uită mult la televizor au mai multe probleme în familie, iar starea lor emoţională este mai puţin bună; fiecare oră petrecută în faţa televizorului putea dubla riscul afectării negative a vieţii de familie.

Sursa: Mail Online

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI