Ce riscă femeile supraponderale care fumează. Ce credeau până acum despre ţigări este doar un mit

07 04. 2014, 11:30

Mulţi fumători cred că ţigările le reduc apetitul alimentar şi astfel îi ajută să slăbească.

Un studiu recent a demonstrat însă că femeile grase care fumează nu mai simt corect gustul grăsimilor şi al zahărului, prin urmare sunt tentate să mănânce chiar mai mult.

În cadrul testului, diferite grupuri de femei au gustat budinci de vanilie şi au fost rugate să estimeze cantitatea de grăsimi şi de zahăr din aceste produse.

La studiu au participat femei cu vârsta între 21 şi 41 de ani, împărţite în 4 grupuri: fumătoare obeze, nefumătoare obeze, fumătoare cu greutate normală şi nefumătoare cu greutate normală, precizează Yanina Pepino, profesor asistent la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Washington.

Spre deosebire de femeile din alte grupuri, fumătoarele obeze nu au perceput foarte bine gustul desertului şi nici nu au simţit o plăcere deosebită în timp ce au mâncat budinca.

Acest lucru le poate determina să consume mai multe alimente hiper-calorice. Este interesant că această problemă de percepere a gustului apare doar la fumătoarele obeze, nu şi la cele care au o greutate normală.

Studii anterioare au sugerat că fumătoarele au corpul mai mult sub formă de „măr” decât de „pară”, adică au o talie mai puţin pronunţată, ceea de le predispune la un risc crescut de boli cardiace.

Rezultatele acestui studiu susţin alte cercetări, care au sugerat că ideea conform căreia fumatul ajută la menţinerea siluetei este doar un mit, pe care multe femei tind să-l creadă. Cel puţin în cazul femeilor grase, acest obicei duce chiar la acumularea de kilograme în plus.

Sursa: Daily Mail